Ella pratar med bebisen 
-Hallå bebisen, du kan komma ut imojjon 

Mamma den sa att den kommej komma ut u din lompa ( rumpa ) 

Sjukt obehagligt om den får för sig att göra det skulle jag vilja säga 😂 

Nu ska vi äta tårta. Vi firar inte kungens födelsedag eller att det är valborg utan att "mamma är världens bästa kock" . Orden kommer från en mycket klok liten flicka så det måste stämma ;)



Och 8 dagar kvar till bf. Jag känner mig mer redo nu. Nu vill jag träffa vår skatt och jag är inte så rädd inför vad som komma skall. Jag vet ju att det kommer göra ont men dom sakerna som jag är rädd för, som sitter i sen Ellas födsel, försöker jag lägga åt sidan. Det finns inget som säger att det finns stor risk att det ska hända igen så det är bara att hoppas på det motsatta. 

Jag mår bra fortfarande. Halsbrännan är ju rätt tradig nu får jag säga. Nätterna är sådär också. Jag vaknar av minsta lilla och kan ligga vaken sen ett bra tag. 
Har upptäckt att vid 03, 03.30 är det mycket aktivitet i vår trappa. Hemtjänst, tidningsbud samt någon granne med klackar hörs varenda natt. Inget är väl speciellt konstigt med det. .förutom grannen med klackar. Var ska man en vardag 03.30? 

Vissa dagar moler det på ordentligt, vissa dagar inget alls. Bebisen är inte alls aktiv på morgonen/förmiddagen utan vaknar till liv på sen eftermiddag/kväll. Får ofta buffa igång den på dagen för att få ett livstecken. 

Jag fick ju fruktansvärd avsmak för bacon och kyckling i början av graviditeten. Fick kräka bara jag tänkte på det och om Andy stekte något av det så var det kört. Jag kan nu äta bacon och till viss del kyckling. Tanken på kycklingfile gör mig fortfarande lite äcklad men det är nog mest en fixide:) har haft under hela graviditet tillfälliga cravings. Det kan innebära att jag blir maniskt sugen på jordgubbar...sen håller det i sig i några dagar. Just nu är det dammsugare. Sådär bra kanske för vikten men nu e de så lite tid kvar att njuta så jag skiter i denna vikt.

Då var det fredag igen. Fastän jag är ledig varje dag så är det ändå något extra med fredagar. 
Jag och Ella sov till 8 imorse sen låg vi och mös i sängen tills hon var över 9.
Klockan 10 träffade vi Ida och Linnea och det var som vanligt väldigt trevligt.
Jag och Ella tjafsar typ dagligen om småsaker på morgonen "ta på dig kläderna" "kom och borsta dina tänder" blablabla men när kompisen Linnea ska komma då blev det jäklar i det fart på ungen så på mindre än 1 timme var vi fixade, Ella fick frukost och jag hann dammsuga. Kan inte varje morgon va så?

Nu har jag och Andy fredagsmys. Han tittar på en serie och jag sitter brevid och läser. 
Andy tycker att jag ska ta på mina glasögon när jag sitter såhär hemma för tydligen kisar jag när jag läser. Ja det var ju en bra idé. Tror ni jag vet var jag lagt dom? Nix. Inte en jäkla aning var dom finns. Hur många ställen kan man logiskt lägga ett par glasögon på? 

Idag begav sig jag, mamma och Ella till väla för att köpa skor till Ella. Hon har växt ur alla sina så det behövdes gympaskor och gummistövlar. Sen slank två par tygskor också med ;) Det är grymt tråkigt att köpa skor till Ella. När jag köper till mig själv hittar jag ett par som är snygga..provar 37or, går några meter..bra dom köper vi. Med Ellas ska det mätas fötter och skor. Sen ska man prova. Hon säger att alla är perfekta sen att hon knappt kan gå i vissa tycks kvitta. O inte är det samma storlek som gäller i skorna..nej man måste mäta varenda par, vilket jag är värdelös på så jag får alltid ta hjälp av personal. Men av 4 par som köptes idag är 2 par strl 26, 1par strl 27 och 1 par strl 28. Helt omöjligt utan att mäta. 
Så nu är det skönt att det är gjort :) 

Mamma tyckte vi skulle köpa ngn kaka till fikat. Sluta med att hon köpte en prinsesstårta. Vi tyckte att för att äta tårta en torsdag får man fira något så vi har firat kungens 70 års dag. Visserligen 2 dagar för tidigt men det är ju tanken som räknas.
Man kan ju undra hur det står till hos vår familj när jag, mamma, pappa och Ella står upp runt köksbordet och sjunger vi gratulerar för kungen haha!! ( Ella som tvinga oss, hon tror vi fira lejonkungens födelsedag ) Gott var det. Jag ska nog göra en tårta till helgen. För att fira valborg. Har aldrig firat det men någon gång ska väl vara den första och det är en bra anledning att få äta tårta!

Har precis varit i källaren. Jag är 100% på att jag haft en hel sopsäck full med innerkuddar. Tydligen har jag varit "duktig" och slängt dom. Man ska ALDRIG slänga saker. En vacker dag kommer det till användning och nu är ett sådant tillfälle. Retligt som tusan.


2 dagar senare och Ellas ögon är inte alls bättre. Kamomillte var nog trots allt för bra för att vara sant! 
Det jobbiga med denna "sjukdom" är att hon inte alls är sjuk eller känner sig sjuk så hon förstår inte varför hon inte kan gå till dagis eller leka med kompisar. Jag är glad att hon inte är medveten om att det är gympa imorgon för då hade hon verkligen blivit ledsen.

Vi har spenderat även denna dagen hemma. Tagit det väldigt lugnt, ritat lite och jag har fixat med min "attgöralista". Vi gick till affären i snöstorm, frös så jag skaka. När vi kom ut från affären var det sol så få blev jag svettig. Mycket märkligt väder :)



1 dag senare och Ellas ögon är betydligt bättre. Inte alls så svullna och röda som igår. Det där huskurstipset var kanske inte så dumt :)

Tråkig helg har detta varit. Bara för att Andy jobbar så känns den evighetslång. Det enda "roliga" jag och Ella gjort idag är att handla lite på maxi..det var inte så roligt kanske. Men efteråt köpte vi glass och satt i solen och smaskade i oss dom. Det var mysigt i alla fall. 


Att Ella är ett riktigt ögonbarn är där ingen tvekan om. Igår var allt som vanligt. Inte ett enda tecken. Inatt kom hon in och klaga på att hon inte kunde titta..halvsovandes avfärda jag det och fick henne att lägga sig och somna om. Imorse vakna hon och kunde inte öppna sina ögon. Ögoninflammation deluxe javisst. Lilla hjärtat, hon ser så eländig ut med svullna, röda, rinniga och variga ögon. Tur det ser värre ut än vad jag tror det känns för henne. 
Inga droppar har vi kvar så idag har jag köpt kamomillte som listas som en huskur mot ögoninflammation. Så får vi se om det funkar :) 

Idag har Andy jobbat så jag och Ella gick hem till hennes farmor imorse och åt frukost med Johanna och Andys faster Gitt. Vi stanna där sen några timmar. Nu sitter vi i soffan. Ella tittar på frost samtidigt som hon ritar och jag läser en bok. Vi väntar på att Andy ska komma hem med köpemat:) 

Dom senaste nätterna har jag sovit dåligt. Minsta lilla som väcker mig så är det kört. I detta fallet är det en viss Ella Svensson som kommer in varje natt! När hon vakna imorse fråga hon "men hur hamna jag här?" Jaaa du, hur hamna du i vår säng??
Idag moler det på väldigt bra får jag säga och den här lilla kotten trycker sig neråt..det känns tydligt idag. Så nu blir jag nervös. När sådana här saker visar sig så blir det så uppenbart att det snart är dags. Andy sa igår "hoppas det blir en liten en som är nöjd med livet, annars kommer man nog tänka vad man gett sig in i igen" 
Det är mitt minsta bekymmer..jag undrar just nu vad fan jag gett mig in i när jag vet hur himla ont det kommer göra!!! 
Jag har vanligtvis inte svårt för att ta det lugnt. Tycker att det är rätt gott att ligga i soffan och glo på tv. Men nu...jag vet inte vad det är med mig men jag måste ha något att göra hela tiden! 
Till och med när det är kväll och jag egentligen är dödstrött har jag svårt att bara sitta. 
Det positiva med det är att här minsann är ordning och reda. Jag vet inte hur många ställen i lägenheten jag rensat :) 

Tyvärr kliar det i shoppingnerven också. Inte lika bra. Idag har jag varit på lidl och köpt nya krukor som mina tomat- och paprikorplantor ska planteras i, jag har köpt nya trädgårdstofflor till Ella och strumpor med my little pony. Mycket lycklig tjej här hemma :) sen var jag på netto en sväng och handla en utelampa. Vill ha en till men Andy säger att jag inte kan ha hela bordet fullt av lampor...förstår inte varför.

Drog med Andy till maxi där vi köpte toppdress, vi var och kolla på kantsten samt köpte en ny spade.  Ja ni hör..pengarna bara flödar! Vissa dagar är det så sen kan det få måååånga dagar då jag inte gör av med en spänn..o tur e väl det!

Vi försöker i alla fall fixa till på altanen lite. Andy är så duktig och är ute så fort det är okej väder. Han rensar ogräs i häcken och nu har han gett sig på gräsmattan. Vi har mycket mossa I den så nu ska den topdressas sen gödslas så kanske den blir fin igen :)

Nästa projekt är att lägga kantsten runt hela gräsmattan och eventuellt lägga trädäck där vi idag har plattor. Detta året kommer vi verkligen spendera mycket tid där ( om vädret tillåter) så det är kul att ordna så det blir riktigt fint!

Jag måste alltid dubbelkolla i gravidappen vilken vecka jag är i. Vecka 38 känns helt overkligt! Men så är det minsann. Idag har jag varit hos barnmorskan och gjort en sammanfattning av graviditen samt skrivit förlossningsbrev. Detta har varit och är en bra graviditet. Nu vill jag inte ha fler barn efter denna kotten men rent praktiskt skulle jag kunna göra om denna graviditeten. Jag tror det har mycket med vädret att göra. Att vara höggravid på sommaren som jag var med Ella suger fett. Det är mycket skönare att vara det på vintern. 
Denna gången har jag gått upp 8 kilo jämfört med Ella där jag gick upp över 20kilo. Mycket vätska med Ella..upplever inte att jag samlar vatten alls denna. Vilket är underbart. Svullna fötter och ben är inte så charmigt och inte speciellt skönt heller!!

Kotten har börjat trycka sig neråt men är fortfarande ruckbar. Jag känner att det börjar närma sig. Nästan varje dag har jag molande värk i magen. Dock inte sammandragningar men det hade jag inte med Ella heller. Det bara satte igång helt plötsligt och det är det jag tycker är skrämmande och spännande. Jag kan mycket väl gå och lägga mig och vakna inatt av att det är igång. Det är ingen som vet när det är dags :)


Nu är det väldigt nära. Skrämmande nära. Lite paniknära. Jag känner inte mig redo. Jag tycker liksom inte att det känns okej när jag tänker på vilken smärta som väntar. Att jag snart kanske inte får sova hela nätter längre utan får fara upp och ner. Tänk så får vi en till kräkunge ? Som man får byta kläder på 10 ggr om dagen, som inte går upp i vikt så man får ränna på bvc och sjukhus var och varannan dag. Tänk så får vi en kolikunge!! 

Sen andra sidan av mig tänker att nu är det nära. Äntligen är det snart dags. Den som vi väntat på i 9 månader är snart här. Ella ska äntligen få bli storasyster som hon är så stolt över. 
Det kanske blir en söt liten filur som sover hela nätter och som är allmänt nöjd över livet.

Vi får helt enkelt se. Det enda vi vet är att nu är det inte många veckor kvar 💕
Herregud så trött jag är idag. Jag sitter i en fåtölj, är vaken men tror faktiskt att min hjärna gått och lagt sig. 
Jag har precis beställt lite sommarkläder till Ella. Man får ju sommarfeeling en sån här dag :) 

Vi började dagen med att gå till ramlösaparken med Lollo, Ebba och Charlie och därefter till en lekplats. 
Efter det spenderade jag och Ella lite tid på altanen. Riktigt varmt och gott. 

Imorgon ska Ella, efter att ha varit hemma i 5 dagar, gå till dagis igen. Måste erkänna att det ska bli skönt. Då kan jag titta på skit på tvn och ta min middagsvila ;)





Min loppa är så snäll och plockar blommor till mig så fort hon får chansen ❤
En söndag som spenderats med familjen. Vi tog det väldigt lugnt imorse för att sen ge oss ut för att jag skulle köpa blommor. Andy var rätt less när jag efter både plantagen och flowerteam fortfarande inte köpt en enda blomma. Så när vi kom till hornbach var jag så illa tvungen att hitta något annars hade inte husfriden blivit så bra ;) 

När vi kom hem gick jag ut och plantera, Ella pyssla med sina såpbubblor som vanligt och Andy satte igång grillen. Inte helt fel :) 

Nu blir det bara soffhäng resten av kvällen. Ella och Andy spelar bingolotto och jag ska fortsätta läsa min bok.

I vanliga fall är det lite ångest att det redan är lördag kväll. 2 av 3 lediga dagar är över. Denna gången spelar det ju mindre roll och det är en mycket konstig känsla. Jag lever som att det är en vanlig ledig helg där jag ska hinna med så mycket som möjligt.

I fredags gick jag och Ella och klippte oss. Är så stolt över min tjej som är så duktig när det kommer till sådana saker. Hon satt fint och gjorde precis som frisören sa. Hon frågade om saker som fångade hennes intresse och svarade på saker som hon blev tillfrågad. Hon är trots allt bara 3 1/2år men där imponerar hon på mig.. vanligtvis så mycket spring i benen men lyckas sitta helt still när det väl gäller.
Efter frisören tog mamma med sig Ella hem och jag gick och träffade Rebecka. Vi åkte till Linneaträdgården och lunchade. Mycket god mat och bästa sällskapet ❤
Efter att jag och Rebecka sagt hejdå åkte jag, mamma och Ella ut för att handla lite. Madrass till spjälsängen och nya gardiner till vardagsrummet fick följa med hem. Givetvis har jag ordnat med detta i helgen. Är väldigt nöjd men nu till den stora frågan...borde jag ha en gardin vid dörren också? Andy är ju hopplöst dålig hjälp. Han säger bara vet inte. Ella säger ja..för det ser lite tomt ut:)

Idag har Ella varit på kalas hos Ebba. Spiderman tema och Ella var så glad över detta kalas. Hon har pratat om det hela dagen :) Spiderman kom ju till kalaset och det var såå roligt och spännande haha. Hon har berättat om och om igen för Andy om allt dom gjorde på kalaset och nu tjatar hon ännu mer om sitt eget. Lite svårt att förklara för henne hur långt det faktiskt är till oktober :) 
Först ska vi ju njuta av vår och sommar. Idag har det verkligen varit underbart väder. Efter kalaset gick jag och Ella ut på altanen. Jag plantera om mina tomatplantor och Ella blåste såpbubblor. Satt sen en stund och bara njöt av solens sköna strålar..dom är så välkomna!

Nu ska jag läsa ett till kapitel i min bok sen sluta mina ögon. Är så imponerad över mig själv att jag fortfarande är vaken. Det var inte igår jag var uppe såhär länge!!

Älskade vännen Rebecka ❤
Vilket skitväder. Det enda positiva är att en fin regnbåge visade sig både på väg till och hem från mina föräldrar. 

Idag är det exakt en månad kvar till beräknad bf. Herregud..när jag tänker på det blir jag ju helt nervös. Nästa månad kommer vi vara 4st i denna lilla familjen. Jag har så svårt att greppa det. 
Jag fortsätter att tvätta saker. Idag var det filtar och spjälskydds dags. Ska försöka ge mig ut nästa vecka och köpa en madrass till sängen samt ta upp liggdelen till vagnen så jag kan bädda :)

Status på graviditeten är oförändrad. Jag har ont i rygg, trött i benen, har halsbränna och är trött :) men det är inget jag inte reder ut..som sagt är det så kort tid kvar så det är bara att kämpa på. Är glad att jag inte jobbar mer så jag kan ta allt i min egen takt och vila om jag känner att det behövs. 
Idag har jag kanske varit lite överambitiös och handlat, dammsugat och tvättat golven men det fick jag också lida för big time. Har fått ta en värktablett och har fått ligga på spikmattan en stund. Så kanske är jag lite smartare nästa gång och inte gör allt på samma dag.



När jag kom hem från jobb möttes jag av att skötbord flyttat in i vårt sovrum och spjälsängen byggts ihop. Åh detta fick mig att längta tills det är dags. Vi behöver köpa ny madrass till sängen så än så länge kan den inte bäddas men snart så :) 
Andy hade sagt till Ella "tror du mamma blir imponerad" så svara Ella " jag tror mamma kommer bli korkad och taggad!!" Hon kan många ord den här damen men har inte alltid riktigt koll på hur dom ska användas ;)

Ellas rum är väldigt rosa och även om det kommer en liten påg till familjen kommer det nog få vara det ett tag till. Inte så att en bebis bryr sig precis :)
Det enda Ella protestera om nu när det kom in en till säng i hennes rum var att hon gärna ville att bebisen ska sova brevid henne ❤


Effektiv dag har det varit. Imorse var vi som vanligt uppe tidigt..men det gjorde inget för vi skulle träffa Ida och Linnea idag. Annars kan det vara lite drygt, dagen kan bli väldigt lång! Jag hann dock med så himla mycket i morse, det blir lite mer städkrav på en när solen tittar fram. Helt plötsligt syns det att skåpsluckorna verkligen behöver städas!!

Vi började vår träff med att vara ute i det fina vädret. Mata ankorna sen fick tjejerna leka på en lekplats. Efter det gick vi hit här och fixade lunch och tjejerna fortsatte sin lek. Härligt att bara kunna sitta ner och prata med en kompis utan att Ella vill avbryta och få uppmärksamhet hela tiden. Och Ella är ju så himla glad för "Nonnea" :)

Nu ikväll har jag lämnat mina föräldrar och Ella på cirkus :) Så snälla som tar iväg henne på roligheter...det uppskattas jättemycket både av mig och av Ella. Hon har längtat så 
mycket efter detta så ska bli kul att höra vad hon tyckte om det :)


En än så länge bra vecka. Jag har inte så vansinnigt ont i ryggen utan det är faktiskt okej. Jag har halsbränna men inget som inte kan botas med lite omeprazol och samarin. Mina kollegor på jobb skämtar om att vår bebis kommer komma ut skummig...jag dricker alltså en hel del samarin haha. 
Det är en mycket lugn bebis just nu. Från att vara igång dygnet runt till att sova större delen av dagen. Inte förrän sen eftermiddag/ kväll är det full hålligång. Innan dess är det bara små puffar nån gång. 

En kollega sa att hon hört att så som mamman sover på natten så kommer bebisen sova. Så är man uppe mycket på natten så kommer bebisen också vara uppe mycket. Är man uppe en viss tid så kommer förmodligen bebisen vilja vara uppe den tiden också.
Nu förstår jag att det här inte alls stämmer..men tänk så bra om det hade gjort det. Jag somnar som en klubbad säl varenda kväll och sover oftast hela natten. Så det kan ju gärna bebisen göra också:) 

6 arbetsdagar kvar. Nu är jag inte ledig förrän det är dags att säga adjö men det fixar jag!!