När jag slutat idag hämtade jag snabbt hem Ella. Vanligtvis får hämtningen ta den tid det tar och jag pratar alltid mycket med pedagogerna men idag var det tidspress och såklart var Ella mitt uppe i dansande när jag kom. Så får jag dåligt samvete och känner mig som en dålig mamma för att jag stresshämtar henne. Men så tänker jag att det händer aldrig annars så en gång är ju faktiskt okej? 

Vi for i alla fall iväg och klippte oss hos Therese efter det. Ellas hår är nästan jämnlångt nu :) Hon klipps ca var tredje månad vilket är bra för då får jag också klippt mitt haha. Innan Ella fanns så klippte jag mig med kanske 1 års mellanrum ..skandal, konstigt mitt hår såg förjävligt ut. 

Vi spontanåkte sen hem till mina föräldrar. Där blev vi bjudna på middag och Ella fick busa massa med sina favoriter. Det var en trött tjej som däckade på soffan mitt o vällingdrickandet när vi väl kom hem :)

Nu ska jag ta det lite lugnt med min man sen är det sängdags ! 
Idag hade förskolan påskfest. Jag fråga min mamma igårkväll (framförhållning deluxe) om man brukar klä ut barnen då och det tyckte mamma att jag skulle göra. Ella var jätteglad över att få vara påskkärring men när vi kom till förskolan var det bara hon och en pojke som var utklädda. Där var ngn flicka som hade prickar men inget mer än så. Jag såg direkt på Ella att hon blev osäker. När alla barnen dessutom samlades runt henne för att beundra hennes klädsel så tittade hon på mig och sa "mamma alla tittar på mig" men åå så blev det så fel. Men jag styrde snabbt över det och berättade att alla tittade på henne för att hon var så fin och fick med mig barnen på detta som alla höll med. Då blev det helt plötsligt en stolt liten tjej som stod där vid sina kompisar. Jag fick reda på sen på av en kollega att många baen på hennes dotters avdelning ( samma förskola) var utklädda så då kändes det lite bättre :) 

Hon tyckte i alla fall att påskfesten var jätterolig. Hon, i kör med alla barn, berättade för mig att dom rullat ägg, träffat en kyckling och en kanin, dom hade dansat och sjungt samt knutit fast sina tygbitar. En pedagog berätta för mig att när dom sagt till Ella att nu skulle dom gå ut till påskfesten så hade hon skrikit YEEESS och varit helt exalterad haha. 


Min söta lilla påskkärring ❤ 
Detta arbetspass har varit fruktansvärt. Alltså jag har varit riktigt bitter idag. Jag säger bara tacka gud för att jag har så bra arbetskamrater annars hade jag inte pallat. Vissa dagar bara är så..o vissa kunder är bra dumma i huvudet. Men skit i det nu.

Det sorgligaste att jobba söndag kväll är att Ella blir ledsen när jag ska gå. Hon gråter inte men gör allt för att jag ska stanna hemma. Det gör så ont i hjärtat. Vi hade i alla fall många bra timmar tillsammans. Vi lekte och pysslade. 
Tanken är att hon ska få måla dessa äggen och ge bort i påskpresent :)


På dessa bilder bad jag Ella att le men det skulle hon minsann inte utan hon skulle se så sur ut som hon kunde haha. Jäkla onge !
Ångest söndagen är här. Att börja klockan 16 är verkligen ingen hit. Visst att jag hinner med en massa under dagen men det är verkligen segt att säga Hejdå 15.30 och dra till jobb. Tur det bara sker en gång i månaden. 

Andy är bakfull idag, himla synd om honom. Jag var en snäll sambo imorse och gjorde liten brunch med äggröra, bacon, köttbullar och hamburgare. Andy skällde häromdagen på mig för att jag sparar 5 köttbullar,  2 hamburgare etc i frysen så idag tog jag mitt ansvar så vi fick bort en del av det haha.

Förstår mig inte på barn ibland. Ella har ett stort rum med massor av yta att leka på men då väljer hon att sitta i klädkammaren, där det dessutom är kaos. Men där sitter hon med sina gubbar och leker haha

För mindre än en timme sen kom Andy hem efter sin resa. Reaktionen på Ella var underbar. Hon har inte pratat så mycket om honom dessa dagarna men så glad hon blev. Det bästa var att Pappa köpt pumashko till henne. Hon är tokig i puma märket  ( andy har nästan alltid det på sina tröjor ) så dom åkte på snabbt och fick provspringas :)
Hon fick berättat allt hon gjort i helgen samt att hon slått sitt knä. Bara det att knäet slog hon förra veckan när Andy var hemma haha. Men det glömmer hon inte. Det blev ju faktiskt ett pyttelitet skrapmärke ! 
Sen fick hon fram din doktorsväska och fick undersöka så han var frisk. Domen blev att han inte var det så hon beordrade vila för han :)


Då var det jobb för mig imorgon. Skönt men ändå inte. Nu har jag och min fjälla spenderat varenda minut tillsammans dessa 4 dagar så jag kommer sakna henne. Men sen är det alltid skönt att få vara vuxen lite och ha andra samtal än vad man har med en 2åring :) 
Det här med att potträna. Det går inte så bra. Hon vill gärna ha trosor, hon är intresserad när jag visar att här är pottan och här ska du kissa. Men ja..3dje paret trosor nu. Hon skriker när hon är färdig..lite försent alltså. 
Jag: Nu måste du kalla på mig när du behöver kissa
Ella: jaa
Jag: Vad ska du skrika till mig då?
Ella: mamma jag har kissat!

Alltså suck haha.

Denna helgen är Andy i England på fotbollsresa och det är minsann rätt skönt. Fast jag saknar han lite haha. 

I fredags hade jag och Ella först frukostmys med Lollo, Ida, Helena och barnen. Efter det gick vi hem och umgicks med Andy innan han skulle åka. På eftermiddagen kom Rebecka, vi gick en promenad sen på kvällen när Ella somnat frossa vi i goda ostar och korvar. Så gott!! 
Vi hade en riktigt trevlig kväll :)

I lördags umgicks vi med mina föräldrar hela dagen. Vi gick till barnens hus och köpte ett pippihus till Ella. Mycket glad tjej !  Det leker hon flitigt med :) Hon är så söt för hon säger kicki klock klock till pippi långstrump och Conny till Tommy hahaha. Goa onge ! 
Vi tog det lugnt resten av dagen hos mamma&pappa och på kvällen hade jag och Ella mellomys hemma :)

Imorse vakna jag 6 av att Ella (som sovit i min säng dessa nätter, mys ) leta efter sin napp och snuttefilt. Jag börja känna efter den i mörker och upptäcker att hon spytt i sängen. Alltså så sjukt att jag inte vaknat av det . .jag har ingen aning när detta skett. Men efter det var det igång. Hon har kräkt hela dagen men emellan kräkningarna är hon jättepigg . Så konstigt. Jag hoppas bara att hon får sova gott inatt och att vi slipper kräkningarna!