Julen är äntligen över. Det är mysigt innan och själva julafton men sen är det bra med det. Vi hade en jättebra julafton med nära och kära. Tomten kom hit och Ella blev jätteglad, inte alls rädd var hon. Hon satt till och med i tomtens knä och kramades :) 
Fina paketer fick hon och det leks mycket med det. Andy är nog mest glad för allt duplo hon fick för efter julafton har jag handlat en platta där dom kan bygga upp husen och idag hade han och Ella åkt till stan och köpt ännu mer så dom kunde bygga värstingbondgård haha.

Hon fick även doktorsett av oss och det går också varmt här hemma. Vi får dagliga undersökningar, det är bra så man vet att allt är okej med en ;) 

Imorgon taggar jag sista arbetsdagen av 7. 8-12 får man väl räkna som ett helt okej arbetspass haha. Vi har då, som vanligt, ingen framförhållning så när jag slutat ska jag handla maten vi ska avnjuta. Vi ska bara vara hemma själva detta året och både jag och Andy tycker att det ska bli så skönt! 



Jag har precis tittat på en film i min ensamhet. Täcke, kudde, cola och magic Mike. ..tja man kan ju ha det sämre.
Andy är på julfest med jobb så han lär inte komma hem på några timmar..gav han mitt busskort ifall han känner för att kopiera min julfest och åka hem med första bussen som går på morgonen ;) 

Jag älskar mina lediga fredagar. Dom är så underbara och alltid lika välkomna. Idag kom Linnea hit och lekte med Ella. Ida skulle iväg ett par timmar och då stannade Linnea hos oss. Det gick jättebra och tjejerna hade roligt tillsammans :)

Ella ordnade därefter riktig julstämning hos oss. Samt lite extra jobb för sin mamma. Jag kan berätta att en julgransfot rymmer mycket vatten och att försöka ställa en julgran på plats igen som inte vill stå är inte så lätt. Och inte så roligt. Samt att det gör en fullständigt galen. 

Nu är en ny fot inhandlad men på frågan om Ella lärde sig något..så nej. Det gjorde hon inte. Innan hon gick och la sig var hon framme och pilla lite till och innan hon sprang in på sitt rum ryckte hon loss en kula. Om den granen ligger ner på golvet en enda gång till så kan jag berätta vem som kommer ta den julgranen och slänga ut den. Det kommer vara jag. 

Godnatt :)


Har spenderat denna kväll med att slå in julklappar. Tur jag inte har så många för helsike vad det är tråkigt. Där är ingen kärlek i mina inslagningar men resonerar som så att alla bara sliter upp pappret sen utan en tanke på hur paketet såg ut :) 

Andy kom hem med en gran idag. Den är fin men vår julgransfot är lite halvsönder så andy har löst det med ståltråd haha. Ella tyckte det var spännande och roligt att pynta granen..nu får vi se om hon låter den vara. Imorgon när hon vaknar ligger där dessutom fullt med julklappar..det om något är intressant om hon kan hålla sina små fingrar i styr;) 

Andys mamma har berättat att när Andy var liten så kom hon upp en morgon och fick se han leka med alla sina leksaker hon slagit in..inklusive dom som kusinen skulle få hahaha.

Nej dags att sova. Vi ska väl upp i ottan som vanligt. Men visst är det lustigt att dom dagarna vi måste gå upp tidigt då sover hon alltid som en stock men när vi kan sova, då ska hon upp alldeles för tidigt!


Jag är som vanligt ute i sista sekund med mina klappar. Ella är klar men alla andra har jag kvar. Har visserligen inte så många att handla till men ändå..bara tanken på att ge mig ut i julstressen får mig att rysa. Den där julstressen får jag nog av på jobb. 

På tal om helt annat så har Ella varit svår att lägga 2 dagar i rad..hon är inte alls trött. På förskolan får hon sova en timme sen ska hon väckas men den vilan får nog dras ner till en halvtimme nu. Hon tror inte att vi hör att hon är uppe och leker men det gör vi och om inget annat så vittnar hennes rum om det när vi går in för att släcka haha. Städat rum vid läggning, inte så städat rum vid släckning :)
Det var en förväntansfull  liten tjej vi hade imorse. Tomteklänningen och luvan åkte på och hon var så stolt, hon var ju "kockihicka" (tomteflicka) Åh hon var så söt. Gick där hand i hand med en annan flicka sen stod hon och tittade på alla människor. Utbrast högt och tydligt när hon såg oss "kojja da a nin mamma pappa."
 Det var fotoförbud under själva sjungandet vilket jag tycker är bra. Man missar allt för mycket för att man sitter fastklistrad bakom 
linsen. Jag njöt istället och tittade på alla söta barn, dom var så duktiga. Det var dom större barnen som stod för sången men jag såg en och annan liten som sjöng och gjorde rörelser. Jag är mest chockad över mig själv att jag inte bölade. Har en tendens att göra det när jag blir stolt och det var jag verkligen idag.

Jag och Ella spenderar denna dagen hemma. Vi har utegångsförbud för Andy. Vi får absolut inte ge oss ut när det ska bli storm, sen att det inte blåser så mycket nu spelar tydligen ingen roll haha.

Vi har det bra ändå. Vi har målat Ellas kikare (en hushållsrulle) och lekt med lera. Nu ska jag försöka få henne att vila en stund men det ser mörkt ut. 

Då var det dags igen. Igår blev jag uppringd av dagis som sa att Ella hade feber, var ledsen och hade fruktansvärd hosta. Ringa till jobb sen hämta hem henne. Igår hade hon feber hela dagen men vad jag känt har hon inte det idag dock sitter den där hostan kvar och hon är jättesnorig. Så vi är hemma och tar det lugnt. Skittråkigt rent ut sagt. 

I lördags var jag på julfest. Det var en rolig fest. Jag och Rebecka hade en pakt. Vi håller ihop hela kvällen och vi åker hem när festen är slut. Jovisst. Höll ihop gjorde vi men inte åkte vi hem när festen var slut, nej det sluta med att jag tog första morgonbussen hem. Toppen! 
Vi hade babyshower för Sjöbbe på söndagen och jag var jäkligt sliten dock ordna det upp sig när jag fick lite mat i magen:) Det var en mysig eftermiddag med alla och sjöbbe blev så överraskad och glad så det var verkligen värt det :) 

Nu närmar sig julen med stormsteg. Jag jobbar som vanligt mer än vanligt men har ändå fått okej tider så jag står ut. Julafton ska både min och Andys familj samlas hemma hos oss och det ser jag framemot mycket.

Idag har jag och Ella varit hos min mamma. Jag smet iväg ett tag och gick på ansiktsbehandling i 1 1/2timme. Det var skönt. Imorgon kan jag ha träningsvärk i ansiktet, Ehm okej? Undra var det innebär..kommer jag vara stel i hela ansiktet? Jag ska på julfest imorgon så jag hoppas innerligt att jag ser normal ut imorgon haha! Visste inte ens att man kunde få det men jag lär väl känna imorgon hur det känns ;)

Efter det blev det pepparkaksbak med mamma och Ella. Ella tycker det var jättekul, ett litet tag. Inte helt oväntat men vi fortsatte baka ändå och Ella provsmakade så dom blev bra.

Jag har inte bloggat på länge. Kanske för att det inte händer så mycket. Vi har ju dock varit i London som var fantastiskt. Vi shoppade som galningar och njöt av livet. Ellabus åkte på feber, förkylning och ögoninflammation när vi var där så det var ju tråkigt men det funkade ändå. 
Igår var första dagen tillbaka till förskolan och det hade gått bra. Jag lämnade henne 9imorse och vid halv 11 fick jag samtal om att hämta hem henne igen. Hon hostade så hon klöktes och ena ögat rinner hela tiden. 
Nu är hon hemma och har inte hostat sen dess. Hon har en läkartid halv 3. Oavsett så måste hon ha läkarintyg nu för nu har hon varit hemma en vecka. Dom får ta sig en titt på henne men jag tror inte att det är något konstigt. Hosta har hon alltid när hon är förkyld så det där är vardagsmat för oss. Dom får ju titta på hennes ögon också men jag tycker inte att det ser irriterat ut utan är säkert bara som förkylningen satt sig där. Jaja vi får se vad dom säger.

Jag skulle egentligen börja 1 men fick ändra min tid till 3 så andy får hem och avlösa mig