Idag blev det en promenad i stan med Sandra, Mindy och barnen. Köpte en ny dregglis (!!) som hon dessutom har en likadan sen innan (!!) men den är så fin till klänning :)

När Andy kom hem åkte vi till ikea och köpte en ny matstol som vi kan ha i bilen och en ram till ett foto vi framkallat på Ella :)






Avslutar med en bild, om detta stämmer måste jag va en himla bra mamma ;)



Vilket tråkigt väder det blev. Vi hann bara ner i stan sen blåste det upp rejält så blev en kort runda. Resten av dagen har vi spenderat inomhus.Andy har varit ledig idag och det är alltid trevligt:)
Han kockade ihop en av laxarna har fick i helgen och det blev supergott..där är 3 kvar som vi ska grilla i sommar :)

Laxen innan den åkte in i ugnen

o en sovande och vaken buseloppa





Åh jag är så seg! Har ändå sovit många timmar så fattar inte hur man kan va såhär trött.
Lillsess sover men snart ska hon äta lunch sen ska vi till stan med Ida, Filip och Linnea :)






Ella är helt imponerad av en nalle som är lika stor som henne när hon sitter ner. När nallen hoppar på hennes mage kiknar hon av skratt sen har den en väldigt god hatt också:)
Nu är familjen samlade igen. Dock sover både Ella och Andy ;)
Har haft en toppenhelg hos mina föräldrar men det är alltid skönt att komma hem.
Imorse var jag och Sjöbbe på utförsäljning med barnkläder. Fanns inte mycket som passa, varken smaken eller storlek men en kjol från nova star fick det bli.


Vi åkte sen ner på bakluckeloppisen, där hittade jag en body, en klänning och en blus :)






Nu har jag slängt in en tvätt, packar upp efter helgen sen blir det soffläge för mig
En helg går alldeles för snabbt! Har hunnit med att assistera lite när pappa la nytt tak på altanen, gått en långrunda med Rebecka, Konne och Ella, ätit gott och busat. Flickan i mitt liv sover, även inatt mellan mormor och morfar. Själv ligger jag i bäddsoffan i mitt gamla rum. Fastän Ella alltid sover i eget rum och gjort sen hon var 2 veckor så saknar jag henne nu. Har pussat hennes lilla ansikte godnatt i alla fall och längtar redan till vi ses imorgonbitti igen. Saknar även hennes pappa, min sambo idag. Imorgon ses vi igen ♥



Denna helgen är Andy iväg på fiskeresa med sina kompisar så jag och Ella tillbringar helgen hos mina föräldrar. Här hemma är vi uppe enda till 22,30, på morgonen lyssnar vi på "ring så spelar vi" och "melodi krysset", vi äter bullar till frukost och nu är mamma ute och går med Ella. Vi lever lyxliv här så ni kan tro jag njuter :)







Åkte ner och skrev kontrakt på husvagnsplats i förmiddags, skönt att ha det ordnat! En gubbe kom fram och hörde att jag prata om husvagn...han undrade var vi skulle ha vår då han själv leta plats att ha sin husvagn där han skulle bedriva massageverksamhet. Hmm är det bara jag men hade ni gått på massage i en husvagn?? Verkar litta skumt haha.
När kontraktet var påskrivet sa jag till Ella
-kom ska du och mamma ha en mysig dag i stan
-tjohoo svarade hon men hon ljög.
hon var inte alls sugen på det.
Hon skrek på h&m så affären stannade upp så då gick vi en runda där hon somnade. Jag passade då på att gå in och prova jeans men vad gör ungen då, jo vaknar och vrååålar. Där stod jag i för små jeans och försökte lugna en ilsken tös. Vi körde hem efter det, fick inte tyst på henne haha.

Nu sitter jag och solar benen på balkongen medan Ella vilar. Bild på mina kritvita ben får ni inte!
Ikväll ålade sig Ella fram över golvet..tar hjälp med armarna och försöker få knäna under sig..det sistnämnda går sådär ;) Men fram tog hon sig och som mamma blir man sådär löjligt glad..fnissar, klappar händerna och berättar för henne hur duktig hon är :)

När Ella hör att ytterdörren öppnas tittar hon sig runt omkring och börjar "hoppa", när hon ser att det är Andy så skiner hon upp som en sol :) Jag blir så glad av att se det och glädjen man ser hos Andy är underbar!





Vi har haft en underbar dag i solen med Sandra, Mindy o barnen. Satt inne på fredriksdal och njöt och fikade:)


Jag la Ella på golvet i sitt rum när vi kom hem och där levde hon rövare..tyckte nog att det var dags att rensa för hon hade dragit ut massa saker från skötbordet :)




Jag får ingen ro av att bara va hemma. Vad gör man? Vi tjoar o stimmar o leker o äter o stimmar lite till o försöker vila. Eller denna mamman försöker vila, Ella håller inte med! Att hon orkar..där finns verkligen inte en enda sekund på dagen hon sitter eller ligger fint o "vilar" förrutom när hon sover. Jag blir trött bara av att titta på henne!



Ella har sovit till klockan 8 tre dagar i rad. Helt underbart men man blir lika chockad varje gång :)
Vi övar krypning men det går sådär haha. Hon backar bak och snurrar men framåt tar hon sig inte. Ligger och sprallar som en groda eller tar hon ut ena benet:)
I sängen tar hon sig fram genom att rulla men hon blir mespropp när hon ligger på golvet, där vågar hon inte ta sig från mage till rygg fastän hon kan :) Hon tar sig fram mer och mer med sin gåstol men tyvärr har vi höga trösklar där det tar stopp. Hon tar i och stånkar men kommer inte över haha







Appen kan suga..så irriterande när man skrivit ett inlägg sen publiceras det inte!! Istället för massa text får ni se vår dag i bilder..





shoppat på familia idag













Vi har varit ute en stor del av dagen. Promenad ner till coop med Carina ( Ellas farmor ) sen fika på hennes altan..mysigt:)













Inatt sov Ella hos oss. Blöjan hade nämligen lossnat så hon hade kissat ner hela sin säng :( Det är mysigt när hon sover hos oss men jag är van vid att mitt space o helt plötsligt är där en tjej som vill ligga tätt tätt inpå. Så vi skeda mer eller mindre haha. Dessutom vaknade hon när vi la oss men vi körde "ignorera och låtsas sova" stilen. Kände hur hon åla sig bort till mig, lyfte på mitt täcke och låg och pela på min arm:)
Inatt är dock allt som vanligt igen, hon är tillbaka i sin säng och vi har massor av plats att bre ut oss på :) Det verkar dock som att hon tycker det är lite ensamt i sin "stora" säng så hon har gosat ner sig på tvären..älskade fisunge ♥



Vi har varit en sväng i Höganäs idag. Andy köpte både fiskegrejor och kläder. Brukar alltid vara jag som handlar men inte idag:) Nu har vi precis rullar metervis med fiskelina..kul lördagsnöje:)
Brevid mig i soffan sitter Ella i sin bumbostol men hon är ju mer vild än tam så hon hänger och försöker komma loss:)



Vi börjar prata lite smått om att ta ut husvagnen för sommaren. Vi måste bara ordna en sommarplats för där vi har den nu är bara vinterförvaring. Men så mysigt det ska bli. Ellas första husvagnssemester...vi längtar! Planen var från början att åka iväg lite längre denna sommaren men eftersom Andy fick byta jobb kan det tyvärr bara bli korta rundor denna sommaren. Men vad gör det..känslan när man kopplar på vagnen på bilen och styr kosan mot campingen är underbar :) Låt det bara bli en fin sommar så vi kan njuta mycket!
 
Imorse var vi på väg att gå till affären men det blåste kallt så vi tog bilen till maxi istället. Efter det har vi bara varit inne. Jag har gjort efterrätter till Ella. Provar mig fram vad som smakar gott och idag blev det mango, papaya och banan, päron, äpple och jordgubb och katrinplommon. Middagar är jag inte bra på så det blir burkmat men efterätt går typ inte att misslyckas med!

Jag har även kämpat med Ellas vila i två omgångar. Första gången smög jag ut och då vakna hon en halvtimme senare, andra gången låg jag länge och killa henne i ansiktet samtidigt som jag sjöng och när hon till sist somnade väcktes hon av att Andy kom hem..kanske 20minuter senare. Sov unge sov!!











Idag har vi haft en riktig lekdag tillsammans med Sjöbbe, Alice, Sandra och Savannah. Ella gjorde storstilad entré och slog kinden i golvet så nu har hon ett litet blåmärke :( Nåja hon kommer slå sig många gånger så inget att hänga upp sig på. Vi fikade, busade och nattade ungar till höger och vänster :)











Dagen har gått i ett. Ella blir större och större och kräver mer och mer. Hon vill att man ska leka med henne hela tiden vilket jag försöker göra men ibland måste jag göra annat och då är det fullt liv :)
Vi körde och besiktiga bilen imorse sen åkte vi och träffa Therese och Hugo. Vi gick ut en runda och gungade men det blåste kallt så vi gick in och lekte inomhus istället:)
Resten av dagen har bestått av att fixa hemma samt leka. Jag gjorde även äpple och jordgubbspuré idag..det blev mycket smarrigt :)








Nu blir det att sova för imorgon väntar en ny dag men nya äventyr!
Nu har jag lagt ner sittern och liggdelen för denna gången. Lite sorligt är det allt, liten har verkligen blivit större!! Hörde ett ljud nere i källaren sen fick jag kidnappningstankar..sprang ut och pulsen gick inte ner förrän jag var upp på markplan igen.
Min fis har sovit sen 6. Vanligtvis är hon alltid en solstråle när hon vaknar men denna gången skrek hon som en galning. Sluta inte förrän jag la henne i sin säng så hon fick somna om. Som vanligt undrar jag då hur natten kommer bli?


Jag vaknade med en huvudvärk som suttit i hela dagen, inte najs men när man har barn kan man inte bädda ner sig utan ta dagen för vad den är. Vi tog det lugnt imorse sen gick vi till affären. Meningen var att vi skulle och gunga men Ella somnade på väg till lekplatsen så jag, Andy och Ella gick ut nu i eftermiddags istället. Inte alls lika skönt väder nu men premiärgungat fick hon. Det tyckte hon var roligt:)



Nu ska det busas lite till så blir det soffläge när fisen lagt sig för kvällen





Idag har jag varit på möte på jobb. Ny ägare så vettig information men jag får erkänna att det var rätt skönt att gå därifrån och veta att det inte är dags att jobba på någon månad till :) Mamma passade Ella under tiden så jag åkte dit efter och hängde lite:) Nu är vi hemma i alla fall och jag går som vanligt och städar. 2 vuxna och en bebis men här ser ut som att en 7mans familj bor här! !








Vi gick ut ändå, fastän det regna men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder eller? Hade slutat när vi kom ut från affären och det var faktiskt riktigt skönt väder att gå i. Nu har jag kollat ut lekplatser med bra gungor så i helgen blir det förmodligen premiär för det:)



Nu ska jag laga middag, om en halvtimme kommer A hem och äter sen blir det fredagsmys! Ella har kräkmaraton..hur många gånger kan jag kräka ut min efterrätt innan du blir galen mamma?
Idag skulle vi på öppna förskolan på sångstund. Tyvärr var det inställt så vi gick hem till Mindy istället. Ella blev helt till sig när hon och Karim satt mot varandra. Hängde över han :) Hoppas på att kunna gå på öppnaförskolan snart då jag tror att hon kommer älska det. Jag, Sandra, Mindy och barnen strosade sen rundor på söder :)

Nu har vi varit hemma någon timme och lekt. Jag borde gå till en affär och handla våtdervetter men hur mycket lockar det i detta vädret?









Sandra har beställt dregglisar till oss från England, så fina och så bra material!
Så då var dagen slut igen. Jag borde ligga i sängen för längesen men jag ska alltid "bara" på kvällen. Det blev städning idag sen åkte jag och Ella ut på familia i jakt på prasselbok. Hitta en fin men 149:- tyckte jag var lite väl så jakten fortsätter. Inne på maxi fick Ella ett utbrott som inte var av denna värld och folk glodde precis som att vi var dumma i huvudet men vad f*n ska man göra? Jag gick ut i alla fall, skulle bara handla en sak och det fick jag med mig:)
På kvällen kom Ellas farmor och faster förbi och Andy kom som vanligt hem på middag :)

Nu har jag precis gjort klart Ellas dop/namngivningsbok så nu ska den läggas ner i hennes låda där vi sparar minnen :)









Ella busfrö har fått syn på vår växt som står i vardagsrummet. Snabb som attans är hon, jag drar bort henne därifrån och en snabb blick bakom axlen sen har hon tagit sikte och backar bak till den igen!
Jag njuter av tystnaden. Ella sover , Andy sover, ingen tv på..det är bara jag!

Jag läste igår att nu kan man börja läsa böcker för barnen. Titta på bilder och lyssna när vi vuxna pratar. Dom tycker det är mysigt att sitta i knäet och göra detta. Min kommentar : hahahah! Ella tycker det är allt annat än mysigt att sitta i knäet och titta i en bok. Hon hängde på sidan, stånka och stöna för att komma därifrån. Hon har så mycket energi att jag hoppas hon kryper snart så hon kan bli av med överskottet..först då kanske vi kan ha en mysstund i soffan med en bok:)



Vädret är ju allt annat än fint idag så jag tänkte ge mig ut och hitta en prasselbok till Ella. Var köper man en sådan?

Ella har ju för fasen blivit som skalman. Sovklocka här ja, tyvärr har hon ställt den för tidigt så 06,15 vill hon gå upp varje morgon. Lite för tidigt i mitt tycke :) Solen börjar precis gå upp så svårt att säga hur vädret kommer bli men om det är fint ska vi gå ner till stan. Är det dåligt så vettifasiken vad vi ska göra. .städa kanske?



Vi var på bvc idag på 6månaders kontroll. Hon kan vad hon "borde" kunna. Alla barn är olika så jag tycker egentligen inte man ska säga vad dom borde eller inte :) Vikten är mitt på kurvan så trots kräkningar håller hon sig stadig. Jag gjorde kiwi/mango/banan efterätt innan..jag tyckte den blev toppengod, det tyckte inte Ella haha. Tror det är kiwin som ställer till det. Hon klöktes inte men mmma inte heller precis. Sen gjorde jag grönsaks puré med pasta, det gillar hon i alla fall :)


Åkte till väla efteråt och köpte doppresent. Vi har Ella bak i bilen och en spegel så vi kan se henne i backspegeln. .idag när jag kolla möttes jag av denna synen



Hon ser så ding ut med mössan på sne hahah..goa unge!
Samma som att vi alla har bra och dåliga dagar har kräkbarn detsamma. Vissa dagar kräks det lite, vissa (som igår) kräks det mängder. Det är tröttsamt, blir så irriterad! Idag ber jag en bön att det är bättre annars kommer jag bli knäpp.






Ella börjar bli sjukt lik Andy när han var liten, i profil är dom så lika. Särskilt nu när Ella har hockeyfrilla ;)
Jag sitter och väntar på att klockan ska gå. Runt 11 ska vi träffa Sandra och Savannah för en promenad i brucesskog. Ella sitter sidan om mig och leker men så fort jag tar upp kameran och ska fota henne så släpper hon leken och ler mot kameran :)







Dagarna går alldeles för snabbt..när man vaknar har man hela dagen framför sig och vips så ligger man i sängen igen. Vår dag har sett ut som vanligt, massa lek o mys




Gjorde kiwimos idag, hon rös i hela kroppen, sen rev jag ett päron och det klöktes hon nästan av haha. Men matglad som hon är skulle hon fortsätta äta och fick i sig allt. Päron brukar hon vara glad för men jag brukar ju puréea det, rivet päron blir lite mer "trådigt" så tror det var det hon inte gilla:)
Idag fyller Ella ett halvår..och hur snabbt har inte det gått?
Min nyfikna, glada lilla tjej ♥ Vi övar på krypning men än så länge fattar hon inte hur man gör utan tar sig fram på sitt sätt :) Idag har hon invigt sin bil som hon fick av mormor&morfar i lördags. Succé! Hon gungade glatt och smilar upp sig:) Man kan ta av gungbrädan så det blir en bil senare :)











Grattis älskade du på 6-månaders dagen, du är och kommer alltid vara mammas prinsessa! !
Namngivningen gick bra igår. Vår Ella var så duktig! Inget gnäll utan bara glada miner. Hon var vaken nästan hela tiden, sov bara små stunder :) Var trevligt att så många kunde komma och kul att träffa alla men jag är glad att det är över:)

I förmiddags gick vi och städade lokalen och resten av dagen har bara varit lugn. Ella är jättehes..min lilla sessa, mamma får ont i hjärtat :( Nu sover hon och det ska jag också göra strax!











Förra gången vi skulle ha namngivningen blev Ella och Andy magsjuka..denna gången är Ella förkyld. Bra timing! Men idag är det bara att gilla läget. En timme har hon varit upp och sover nu igen..detta bådar inte gott :( Men vem vet hon piggnar förhoppningsvis till under dagen



..de e ju tanken som räknas:)






Nu säger jag äntligen godnatt!
Jag längtar till imorgon runt 3 när allt är på plats och jag äntligen kan slappna av. Dukningen är klar, imorgon ska jag ut och köpa ballonger...nu ska jag göra klart fadderkortet. Varför ha framförhållning?? Jag dricker en cider och lugnar mina nerver lite...så mycket som ska fixas imorgon..tankarna fladdrar runt i huet. .har vi glömt något??
Igår var en rätt stressig dag, mycket som skulle fixas inför namngivningen som är imorgon. På kvällen gick jag och Ida till Camilla för lite kvällsmys :) Jag var inte hemma förrän 22 igen och då sov loppan gott. Hon hade ätit en fruktburk hos Andys farmor sen somnat så jag tänkte att hon får sova vidare så ger jag henne välling när hon vaknar på natten, men denna sessa var trött och vaknade inte förrän 6 imorse! Med lite ersättning i magen har vi nu morgonmys i vår säng :)

Såklart glömde vi lite saker igår så det blir dagens projekt, hoppas på att få nycklarna till lokalen i kväll så dukningen kan förberedas.





Jag, Sandra, Mindy och barnen var ute på promenad idag. Vi gick i jordbodalen, fikade, gungade och hade det allmänt trevligt:)






I eftermiddags vilade jag och Ella en stund, det är verkligen skönt efter en natt med mycket vakenhet. Snart är det greys sen blir det sängen..imorgon är en ny dag med trevligheter:)
 
Den där nätmakapären är en favorit här hemma. Första gången hon fick den tyckte hon att det var döäckligt men nu när hon insett att det kommer fruktsaft är den god :) Dock blir det vääldigt kladdigt av den!
Ella har vaknat många gånger inatt, förmodligen för att hon är täppt. Bara det inte är en förkylning på gång :( Samma sak hände förra veckan men då hade hon bara massa skit i näsan och hoppas det är så denna gången också. Namngivning på lördag, hon FÅR INTE bli sjuk tills dess!!

Hon har precis fått ersättning, ångrar det redan då det far upp och ner på henne. Hon har redan svalt kräket 4ggr och hon åt för 5minuter sen..sjukt.



De där med köpstopp har ju gått sådär. Var som sagt på väla idag. ●Sist Ella bada lekte hon med en anka som ligger och guppar i vattnet som visar temperaturen så nu har jag köpt riktiga badankor istället :)
●Dregglisar, som man aldrig kan få för många av..det dregglas och kräks en del i detta huset. Idag har det varit lite kräk men mycket dreggel, inte konstigt när tungan ska vara ute hela tiden haha.
●Vantar som bara kostade 10:- för två par, man är så glöttig men jag tycker det är supersött när hon kan ha tumvantar

●Och sist men inte minst en kofta som fulländade hennes namngivningsoufit:)


Okej från och med imorgon har jag köpstopp ;)

Vad glad jag blev när jag öppnade posten och såg att jag också fick bonuslön från maxi. Jobbade ju bara till augusti nångång så jag trodde inte mina timmar skulle räcka. Men det gjorde dom, på håret, så me very happy! :)



Lägenheten är städad, gjort middag till Ella, beställt mat så nu är det bara optikern kvar. Så meningslöst då jag inte ska ha linser, ser sämre men dom i :( Jag lämnar Ella hos mina föräldrar så kan jag ta en liten runda på väla också ;)



Jag är i chock! Ella somna vid 19,30 igår och vaknade 07,40! Det var längesedan hon sov så länge..men skönt var det :)
Planerna för idag är att städa, beställa mat till namngivningen och ett besök hos optikern.

Idag har vi bara varit hemma med undantag för när jag åkte och handla. Jag och Andy firade sista påskdagen med att äta påskmat. Nu skulle jag kunna kräka.





Ella har lagt sig, jag kanske också ska krypa ner nu. Vi var uppe 6 imorse sen somna jag och Ella mellan 9-11 så hur är det möjligt att vara trött klockan 8 ?!