Nu är vi hemma igen. Andy är på fotboll, Ella sover och jag fixar och donar. Ella får sova drygt en halvtimme till sen får jag ta upp henne en sväng annars sover hon inte inatt!







Underbart väder, någorlunda pigg och en glad dotter..detta blir nog en bra dag!
Vi ska gå ner på loppisen med Ida och barnen sen blir det söndagsstek hos mamma&pappa.





Jag dööör..denna bilden är så Ella! Mammas lilla buseloppa ♥



Helt slut är jag! Vi åkte 7 imorse till bordershop och kom hem för en timme sen. Nu är barskåpet fullt igen :) Jag handlade mest vin, dricker inte ofta men gott att ha hemma när man blir lite sugen :)
Jag körde hem, avskyr att köra långt och med två glöttar ( Läs Andy och pappa!! ) som måste kissa mitt i allt blir mitt tålamod nere på noll så jag är glad vi är hemma hela igen ;)



Ella har varit hos sin farmor hela dagen. Andy är iväg och kollar på fotboll ( sällan ) och kravet var att han hämtar henne så jag får sitta ner och vila lite. Nu saknar jag henne och vill hämta hem henne men Carina svarar inte i telen så då unnar jag mitt ett glas vin sålänge :)





Ella fick påskpresent av mormor idag. 2bodys, byxor och en leksak. Hon har en docka här hos mina föräldrar som hon leker med och nu fick hon en trollslända att ha hemma :) Lamaze har verkligen fina leksaker! Andy får inte hämta oss förrän efter lets dance så han åkte till en kompis sålänge haha.







Jag känner mig som en pensionär, suttit och gäspat i en timme nu. Ella nannar gott uppe i mormor&morfars säng, vi har lagt henne uppe på två kuddar. Prinsessan på ärten :)









Så gott Ella har sovit inatt, kan det vara vällingen? Vi har åter igen kunnat några kvällar i rad lägga henne i sängen utan att behöva bära och vagga henne och det är så skönt!

Jag ska börja göra oss redo så jag kan lämna Ella hos mamma&pappa vid 9. Klockan 10 ska alla vi tjejer som bokat stuga i Ullared träffas och planera inför trippen :) Jag åker sen hem till m&p för där ska vi äta påskmiddag idag:) Andy jobbar eftermiddag så han hämtar mig och Ella när han slutat ikväll. Det är första året på länge som jag är ledig påsken.brukar jobba till 22,30 idag ;) ååh hur ska man kunna jobba igen? Så fint att vara ledig alla högtider :)
Jag har hört att barn kan ha svårt att gå från liten till större napp så jag tänkte att då kan vi ju börja öva så smått. Men den tog Ella emot med glädje..verkar inte bry sig att den är större :) Dock är ju dom små sötare, nu är den så stor så man knappt ser om hon ler haha.



Från 4imorse har Ella sovit så oroligt så när klockan var 6,20 gick vi upp. Dagen startade med gröt..nu ska jag försöka att ta bort ersättningen. Finns ingen mening att hon får det då hon kräker som en dåre av det :(

Planer för dagen har vi inte utan tar det som det kommer. Jag har köpstopp denna månaden. Fick inte ut en förmögenhet precis så måste försöka hålla i pengarna :)

På lördag ska vi till bordershop men det är för pengar jag har undanstoppade så det går utanför stoppet ;)
Jag blir arg när jag ser att vällingen jag precis gett Ella gått ur datumen! Blir arg på affären som har gamla saker och på mig själv som är så slarvig med att kolla datum på saker. Nåja gjort är gjort och jag tror ju inte hon får men för livet av detta men ändå, dåligt!!



Köpte en liten tetrapack för att se om hon gillade det och det gick bra. Kan tänka mig att pulvret är tjockare konsistens så får prova det imorgon :)
Andy tittar på fotboll så jag och Ella flydde fältet in i sovrummet. Jag fullkomligt älskar när vi ligger i sängen och myser! När jag skulle stänga av tvn funkade inte fjärrkontrollen så jag fick slå på den, då hör jag denna lilla tjej ligga brevid mig och skratta..tänk att en sån liten grej kan vara så rolig:)









Jag tittar igenom mina bilder och hittade denna..åå de e så fint skrivit att jag blir helt tårögd, min man han kan om han vill ;)
I förmiddags gick jag och Ella ner i stan för att möta mamma. Att gå ner till stan är inga problem men man får nästan blodsmak i munnen av att gå hem. Okej nu överdrev jag kraftigt men man är minsjäl trött i kroppen den där sista sega sträckan. Vi gick lite i affärer och handlade på oj på tillbakavägen.
Idag ska jag ta upp Ellas sittdel till vagnen och se om hon kan sitta i den istället för liggdelen :)



Fick en ny mössa på posten idag, från den tjejen som förlorade sin dotter. Jättefin är den :)
Jag och Ella satt i soffan när jag hörde hur hon började andas tungt, så hade hon somnat lutandes mot mig..min mysfis! Nu kommer Andy snart hem och äter middag sen ska jag lägga mig i soffan och titta på tv.



Köpt en korg idag som vi ska ha i vardagsrummet med Ellas leksaker. Hon är bara liten men här ligger saker överallt så där kan man gömma det lite efter lek :)



Nu när Ella lärt sig att sitta ordentligt vill hon inte göra annat. Får säkra runtomkring så hon inte slår i huvudet när hon plötsligt tar ett djupdyk :) Igår när vi satt på hennes rum smällde hon pannan i golvet, hon sa inte ett ljud..är inte lika bölig som sin mamma ;)











Idag har vi varit ute på promenad, busat, vilat middag och haft besök av Andys mamma och syster :)
Ida kom förbi och lämnade tygvimplar hon köpt på maxi till mig, fina är dom:) Visar er sen när vi satt upp dom
Denna natt, halleda! Somnade halv 1 vaknar 2 av att Ella skriker. Hon sov fortfarande så drömde nog men slutade inte, bara mammas famn som dög. Tosig var jag, mitt humör när jag är trött är inte roligt. Till sist fick vi lägga oss i soffan. Då vaknar hon 4 och skriker. Fram med flaskan och efter många om och men somna om till halv 8. Nu har hon precis kräkt ner mig och sig själv..jättekul med mango överallt! Men denna ungen är ju hyperaktiv, kan inte ligga still 1minut!



Jag tror det här med att sova hela nätter har vänt, nu får jag smaka på der ljuva varauppepånattenlivet och det smakar inte gott!!
Kan vara så att jag mött en ny bästis, nivea repair&care heter hon. Mina händer är fortfarande inte bra utan värre än någonsin. Knogarna spricker och fingret har jag köttat sönder med en handduk. När det kliar och jag får tag på en handduk går jag bananas:) Mindre skönt när jag numera knappt kan stänga handen så ont jag har. Fått utskrivet en kortisonkräm men det känns som mina händer ska brinna upp när jag tar på den. Så idag mötte jag min nya bästis på maxi, alltid vid min sida, du och jag nivea ♥



Har testat olivolja nattetid med skyddande bomullsvantar över. Vilket skit..det som skulle vara såå bra.




Nu måste jag sova, chefen vill väl som vanligt upp i ottan imorgon :)



Jag och Ella åkte till familia en sväng innan. Är ute efter bodys till Ella men tycker inte jag hittar några fina. En fick jag med mig hem tillsammans med en pyjamas och en badrock. Äntligen hittade jag en badrock i liten storlek, har letat som en gast efter det:)







Har varit på barnloppis i landskrona idag med Ida och Filip. Inget jag kommer åka på igen, rena rama kaosen! Vi var klara på en halvtimme men kön ut, herregud! Där stod man med grejer för 35kr och köa i en timme! Jag handlar hellre över bord, snabbt och enkelt!


Imorgon öppnar bakluckeloppisen, hade ju inte ställt mig och sålt i detta vädret men kanske går jag ner och kikar.
Fy vad jag är trött, de är nu man önskar man drack kaffe.
Så bra dagen har varit, minimalt med gnäll och mycket glädje! Jag tror det var den där vilan som gjorde susen :) Nu sover buseloppan gott ♥







Nu blir det finalen i gladiatorerna, mannen min kollar fotboll hos en kompis så jag har sf och bf..sambo- och barnfritt:)
2 1/2 timme sov hon middag, *glädjetjut*!! så mycket jag hann med under den tiden:)

Nu har hon upptäckt att hon kan sträcka ut tungan, det är inget hon brytt sig om innan men nu är den ute mest hela tiden:)



Nu tvättar jag dom nya kläderna sen ska strl 62 rensas bort helt och ersättas med 68. Tycker hon börjar bli tung, kan det vara så att min lilla fis börjar lägga på sig lite:)
Ibland går inget som de ska. Jag badade Ella när det ringde på dörren, snabbt upp med henne och där stod reparatören. Jaha hej och välkommen typ. Jag hade ett par mjukisbyxor med kräk på och ett linne men ingen bh, ingen vacker syn han möttes av. Medans han fixade gjorde jag i ordning Ella, då skickar Andy meddelande " ska vi äta lunch nånstans idag", javisst. 1timme på oss, gav Ella mat tidigare än planerat sen sprang jag in i duschen med Ella sittandes utanför, jobbigt om mamma är i ett annat rum vettni. Ser hur Ellas ögon blir smala springor så klädde snabbt på oss och gick ut till bilen. Sätter ungen på plats och ser vadå? Att bakhjulet har nada luft! I det läget skulle jag kunna lägga mig ner i fosterställning och gråta. Inte mycket att göra utan fick snällt gå upp igen. Andy fick komma hem och äta lunch och Ella fick vila middag. Tror knappt att det är sant men hon har sovit mer än en timme nu, utan skrik!!

Nu ska jag göra veckomatsedel och Andy är snäll och handlar idag. Han kom hem med veckans frukt- och grönt låda så vi ska anpassa matsedeln efter den.
Vi har en flicka i detta hushållet som tror att det är hon som bestämmer. Varje dag är det en massa skrik för saker hon inte får hålla i, när hon är trött, när hon är hungrig eller bara allmänt uttråkad.Hon är såå jobbig just nu med sitt humör så inatt stod jag och grät medans jag försökte få henne att sova. Jag blir helt slut av att lyssna på detta gnäll och skrik dagarna igenom. Måtte detta bara va en fas hon går igenom annars är det vilohem som gäller för mig, alternativt psyket.





Ella vilade alldeles för sent idag men rutiner ruckas när man har besök. Eller vem försöker jag lura, rutiner på dagen har vi inte!! Ella sover som sagt 20 minuters pass på dagen så det blir ingen reda med fasta tider. Ska försöka få rätt på det. I alla fall somnade hon vid halv 5 och vaknade strax därefter och var ledsen, jag tog då in henne i vår säng och vad hände då, jo då somnade jag såklart också! Vi vaknade för kanske en halvtimme sen, katastrof!! Vanligtvis sover Ella vid 6-7tiden men vem vet när hon vill sova igen?

Blondy och Lollo var här på lunch idag, var trevligt att träffas och bara snacka. Ida skulle också vara med men tyvärr är Linnea förkyld så dom stannnade hemma:(

Hbg hem skulle komma mellan 8-12 för att reparera lite saker här hemma men ingen kom och det retar ihjäl mig..då får man väl ringa och avboka??



Nu sitter jag äntligen ner i soffan. Vi har varit iväg och träffat Sandra och Savannah idag. Var först hemma hos dom ett tag sen gick vi en runda på Fredriksdal och pratade gamla minnen:)
Sen fick jag åka och handla, andra gången idag jag var på maxi. För det här att lära sig av gamla misstag gäller inte i detta hushållet. Vad var slut imorse, jo Ellas mat..smäller av på mig själv! Men vi redde ut det denna gången också:)

Imorse hade jag med ett paket blöjor som jag skulle byta till större storlek. Går in i butiken där en kvinna står och stirrar i min vagn. Tänkte för mig själv, vad glor hon på? O då upptäcker jag att jag glömt gå till förbutiken med blöjorna. Jag vet själv hur man tycker och tänker om sådana som gör så så jag letade snabbt upp en i personalen. De var inga problem eftersom jag hade kvitto på dom, eller? Såklart hade jag inte det!! Hon fick kalla på den ena efter den andra och där stod jag och kände mig som en tjuv. Hon sa att jag måste gå via förbutiken, jag vet men hur ska jag komma ut med mina blöjor?? Kassan lär inte släppa ut mig så hon hjälpte mig. Fick be så hemskt mkt om ursäkt och snällt trava ut och göra rätt för mig. Är det de som kallas tankarna på annat håll?
Jag vaknade imorse av en liten loppa som sparkade mig i sidan. Vi busade igår och lät henne sova i vår säng:) Det är mysigt men man sover mycket bättre när hon sover i egen säng. Jag hade i alla fall ont i magen så det hette duga men det försvann framåt förmiddagen så dagen har varit bra:) Mamma kom efter lunch och lekte med Ella sen körde vi till väla när Andy kom hem. Var hos optikern och det var som jag trodde att linsen vrider sig så ska få en annan sort hemskickad. Mamma köpte fina kläder till loppan, hon börjar gå in i större storlek nu:)











Det som är bra att ha en blogg är att man kan titta tillbaka och se hur livet såg ut för en månad sen, ett år sen och när jag började blogga. Man kan ju säga att livet förändras och jag får nog säga till det positiva. Sättet man skriver på visar att man blir äldre och förhoppningsvis klokare. Idag lever jag för min dotter och min familj, då var kompisar och fester mitt liv. Det är nyttigt för mig att läsa om när vi hade det som värst med Ellas kräkningar, när vi provade en stor del av marknadens ersättningar, när vi bokstavligt levde nerkräkta 24 timmar om dygnet. Idag kräker hon lite jämfört med då och det får mig att inse så glada vi ska vara att vi kommit dit vi är. Att vi inte gav upp när läkarna sa att det bara var så, att vi fortsatte kämpa för att Ella skulle få bra mat för sin mage. Att läsa om när Ella fick rs och vi var rädda att vi skulle förlora henne får mig att uppskatta henne ännu mer än vad jag redan gör. För vissa faller det sig inte naturligt att skriva men för mig gör det det och jag är glad att jag gjort och gör det. Det får mig att uppskatta mitt liv och mig själv precis för vad det är.
Det är så himla tråkigt väder idag. Jag körde och lämnade bilen imorse och skulle därmed promenera hem igen. Det var ingen skön promenad, det vill jag lova. Blåsten högg tag i vagnen samtidigt som all grus dom sandat gatorna med blåste upp i ansiktet. Jag går inte en meter idag. Om jag behöver ge mig iväg igen får det bli bilen.
 
Jag och Ella myser på som vanligt. Jag har nu gjort katrinplommonpuré och kycklingmiddag. Kyckling, morötter, risoni och fett sen voila blev det två lagom middagar. Det är faktiskt rätt roligt att göra egen barnmat men jag tröttnar snabbt så lär inte hålla på med detta länge ;)
 
 
 
Idag har det varit full rulle. Jag och min hjälpreda gjorde fruktpuréer imorse. Päron och mango stod på dagens matsedel. Tyckte päronpurén blev lös i konsistensen, får göra på annat sätt nästa gång. Eftersom det är Ellas mat är hon juryn och hon smaska i sig det. Jag tyckte mangon var sur men inget hon verka reagera på :)
 
 
 
 
 
När vi var klara med det skulle vi gått till coop men efter att ha kommit ut på cykelbanan fick jag nog av blåsten och styrde kosan mot brunnen istället. Synd att det blåste så mycket idag för annars hade det varit underbart väder. När vi kom hem åt Ella middag och då kom svärmor på besök, hon skulle bara lämna Ellas flaska men slutade med att hon tog med sig Ella så gick dom två ner till Willys :) Det är bara bra för Ella att komma ut i frisk luft, sover gott gör hon.
 
Jag gick sen upp till Ida, Robin och Linnea. Vi snackade lite skit sen åkte vi och handlade burkar till Ellas mat. Billigt och bra, alla burkarna för 15kr :) Dom små är perfekta att frysa in efterrätter och dom stora ska jag ha hennes mat i. För imorgon ska jag koka kyckling till Ella. Det får bära eller brista helt enkelt :)
Anledningen att jag börjat göra egen mat till Ella är att jag upptäckt att mycket av burkmaten innehåller risstärkelse och det är det Ella blir hård i magen av när det gäller hennes ersättning.
 
 
Nu ska jag äntligen sätta mig i soffan och bara njuuta. Imorgonbitti ska jag åka och lämna bilen på lagning klockan 9. Det är nere på gåsebäck så inte så långt att gå hem därifrån :)
Denna veckan har varit jobbig. Ella är gnälligare än vanligt och vissa stunder passar ingenting. Just nu står hon i sin gåstol och kräker heeeela tiden..blir så trött på att springa och torka var 5te minut. Så blir man irriterad och trött på henne men så råkar man titta åt hennes håll och möts av detta leende. Ja vad säger man, det går inte att inte smälta av det leendet.






Nu kan hon förflytta sig med gåstolen :) Hoppar och studsar helt överlycklig:)
Ella har alltid haft problem med trög mage men sen hon börja med mat är det katastrof! majs puren har jag slängt då det stoppar, får köra på annat istället. Imorgon ska jag prova göra egen päron och katrinplommon puré och hoppas på att det kan få igång magen. Ska även försöka smyga ner lite messmör i gröten. Men har någon koll på vilka grönsaker som är stoppande och lösande? Har googlat men alla skriver olika!
Jag fick minsann med mig svärmor på en promemad idag.Vi gick ner till lidl, bort till coop sen hem igen. Vi följde med hem till henne ett tag efter också.
När jag kom hem skicka Andy meddelande att han hade middag om en timme. Panik med maten som jag inte ens förberett. Det är nu supermorsan kommer fram..Mitt i matlagningen vill ju såklart Ella äta så samtidigt som jag stekte kött fick jag mata henne...lagom stressigt, blev helt svettig:)

Idag försökte jag med ny taktik för att få Ella att somna själv i sängen. satt sidan om på en back med sångboken i högsta hugg. Drog till med den finaste stämman jag kan få fram, lyckades det? Svar nej! Där låg hon med sina stora ögon och tittade. Slutade med, efter skrik och gnäll, att jag tog upp henne och åter igen somnade hon i min famn.

Andy köpte en låda frukt och grönt idag på sitt jobb för 50kr. Herregud så mycket det var i den, det är nu man verkligen inte har några ursäkter att inte äta nyttigt:) Fanns massor av grönsaker jag kan puréa till Ella också:)







Idag skulle vi gått ner i stan och träffat mamma men hon har blivit förkyld, onödigt att utsätta Ella för det. Jag ska i alla fall gå en runda så Ella får vila lite sen får jag se vad vi gör. Svärmor är ledig så kanske går ner där en sväng:)

Min hulliganunge går loss på soffan nu, kraffsar på den som hon vore en katt..jag tror det är dags att underhålla henne nu ;)



mammas hjälpreda när jag diskar eller lagar mat♡
I eftermiddags kom Sandra, Mindy och barnen och hälsa på:) Savannah sov hela tiden men Ella och Karim spanade in varandra. Karim flaxade med armarna och Ella försökte få tag i hans hand så hon kunde hålla i den..sötungar ♥

Nu börjar gnället här, jag blir tokig att hon inte kan få ro att somna själv. Jag får henne att somna snabbt när jag väl tar upp henne men tänk så skönt om hon en enda kväll kunde somnat själv!!
I morse gick jag och Ida ner till öob och willys. Jag gick sen vidare till brunnen eftersom vi har matpengar på icakortet. Linnea premiärkörde en egen kundvagn så söööt! Hon gick mestadels baklänges, fick inte riktigt rätt på det:)

Nu går jag här hemma och plockar, helt otroligt så mycket sopor man kan samla på sig o som vanligt har vi massor av tvätt..suck!!

Nej nu gnäller lillfis







Jag har precis gjort puré till Ella. Majs, paprika och ärtor. Ärtor är gröna och majs är gult..ni kan väl själva tänka er hur den puréen ser ut..bajsfärgad!! Jävla tur hon inte fattar det haha! Jag ska försöka mig på att göra egen middag till henne också, kan väl inte vara så svårt. Det är dock inget jag klabbar med nu för nu ska jag se farmen:)

Blogg.se app är helt värdelös på smartphones för man kan inte kommentera andras bloggar. Nuförtiden sitter man ju sällan vid datan så det blir aldrig att man kommenterar...nu när jag gör ett undantag och faktiskt sitter vid datan får man passa på att skriva hos folk :)
 
Lillfis sover äntligen! Helt omöjlig är denna lilla dam med vilan på dagen. 20 minuter sover hon sen är hon klarvaken igen. Förr somna hon när man gick med vagnen men inte det heller längre..nu ligger hon bara och glor haha. Hon somnade ett litet tag när jag gick till brunnen men sen råkade jag köra in i en trottoar och vips så spärrades dom stora ögonen upp och sen blev det inget mer med den sömnen. Det resulterar i att hon är jättetrött och skrikig på kvällen och då vill hon bara sova hos mig..helst ska jag vara uppe och gå.
 
Imorgon ska jjag till optikern och helt ärligt har jag knappt använt linserna. Med tanke på att jag inte ser mkt bättre med dom i känns det inte lönt. Får se imorgon vad hon säger, om linsen satt sig fel annars skiter jag i det. Då får jag hellre ha glasögonen på mig när jag kör då det är då jag tycker det är jobbigt med synen.
Vi har varit hos doktorn idag med Ella. Hon andas flåsigt så bvc tyckte dom skulle kolla henne för att utesluta astma då det tyvärr kan komma av RS. Men allt lät bra, lungorna lät fint:) Efter doktorn traskade vi upp till brunnen. Hej å hå det var minsjäl inte lätt..vissa sträckor var plogade, andra var inte. Jag älskar vår vagn men i snö är den värdelös. .fastnar hela tiden!
Hämtade även ut ett paketet..där i låg ett par tjusiga skor till mig och byxor till Ella:) Kan det bli vår nu, snälla?



Stackars liten så ledsen hon blev av sprutorna..tårarna bara forsa nerför hennes kind:( Nu är hon glad igen i alla fall och har nästan precis ätit mellis:) Ella ska bara äta ersättning morgon och kväll nu och resten mat för att behålla maten. 370gram hade hon gått upp på 2 veckor, o då var hon sjuk 1vecka så det var bra..väger numera prick 7kg:)









beställde nya dregglisar i helgen och fick dom idag..snabba puckar:) Detta märket är skitbra, tjocka så hon inte blir så blöt och underbart fina också:) Oipip heter märket!
Idag är det mycket som inte passar damen, hon är i princip bara nöjd om hon får stå i sin gåstol. Idag fick hon festa till det med majskrokar, det gillar hon..blir tosig när hon inte får fler:)
Ella ska få vaccin idag, hoppas det går lika bra denna gången.



Jag tycker synd om Andy som sover till detta oväsen, antingen pratar hon megahögt eller gnäller hon:)
Jag och Ella låg och mös i sängen när en nyckel sattes i låset, stirr hann jag bli men de var bara Andy som kom hem på sin middagsrast:) Jag gillar inte riktigt att vara själv på kvällen. .är så van vid att Andy är hemma.


Dessutom är kombin sönder så jag är helt låst när Andy jobbar. Känner inte mig redo att sätta mig på bussen, trångt utrymme, massa baciller! Får träffa folk här runtomkring, eller vill kanske nån trevlig själ komma hit:)
Loppan sover, Andy jobbar...fy vad jag har tråkigt!!



Igår somnade jag strax över 8, såå trött! Var på kalas hos min kusin Ebba som fyllt 5år, var jättetrevligt:) Ella är för det mesta som en solstråle, skrattar och ler hela tiden men nu när vi kom på kalas där hon inte "känner" dom flesta så blev hon väldigt allvarlig och skeptisk...bjöd inte på många leenden där inte haha.

Jag vet inte hur dagen kommer se ut för oss idag. Andy börjar jobba idag med kvällsvecka som start, tråkigt:(



Jag kom inte i säng förrän 1inatt..var rätt trött när Ella ville upp imorse. Men 7 kickade vi som vanligt igång dagen :) Nu väntar jag på att Ella ska bli trött så jag också kan vila lite.





Vår finaste loppa, vem trodde att man kunde älska någon så mycket!



Hon må vara ett kräkmonster men mat de älskar hon, man får skyffla in maten för fort ska det gå. Det bästa är att hon knappt kräker av maten:) Nu mmmar hon när hon äter bara för jag gör så när jag ger henne, söta unge! Som belöning får hon leka med skeden efteråt, helt överlycklig för det lilla:)
Det blir lite panik hos Håkansson när jag är själv hemma med en Ella som sover och en frys och kyl som ekar. Jag är hungrig! Andy kommer inte hem på ett tag men har lovat att köpa med hem ngt att äta till mig. Hittade ett hamburgarbröd som låg och skräpade, perfekt det tar jag men det smakade mögel..så himla äckligt!

Jag körde ut till väla och köpte en ask som jag ska måla, där i kan jag ha Ellas smycken så länge samt en canvasduk. Det är inte ofta det händer men när jag kom fram till kassan gick tavlan in på 10kr sen en kampanj dom hade innan så det fick jag den för istället för 50kr..då blir man glaa:) Ellas fot och handavtryck ska få pryda tavlan:)






Ella med sin energin kan absolut inte sitta fint i sin bumbostol..vi satt i alla fall i hallen ett bra tag innan så hon kunde spegla sig:) Hon har även ätit rotfrukt och kyckling idag, mums sa Ella!
Imorse var jag och Ida på barnloppis ute på råå. Den var inte så stor och fanns inte mycket som föll i smaken men en fin vägglampa hittade jag:)



Nu är vi bara hemma, vet inte vad jag ska hitta på resten av dagen. Vädret lurar en, ser så skönt ut men blåser alldeles för mycket!
Idag var Blondy varit och hälsat på hos oss. Som vanligt var det roligt att ses:) Ella blev överförtjust i Blondy och skrattade hela tiden när B pratade med henne:)
När B gått hem kom Ellas farmor och hälsade på, dock var Ella trött efter allt stojande så hon somnade nästan direkt haha.

Nu sover loppan efter mycket övertröttsskrik så nu ska jag o Andy ha fredagsmys!



Blondy den sociala :D

Var jättetrevligt hemma hos Lollo. Ida och Ise var också där, bjöds på go mat och massa babbel. Som vanligt handlade det mesta om barn och maxi, haha blir lätt så. Nu väntar vi med spänning på Lollos bebis som är beräknad om en månad..såå roligt!!:)

Nu ska jag sova, vår hulliganunge verkar ha somnat igen efter att ha levt loppan här ett tag..tvivlar på att det blir en hel natts sömn...
Vi har haft en jättetrevlig förmiddag med Sandra och Savannah, Mindy och Karim var också med ett tag sen var dom tvugna att gå:( Vi gick i alla fall en runda inne på fredriksdal, in på maxi en sväng sen hem och fikade hos Sandra:)

Nu är vi hemma igen men bara ett tag för vid 17 ska jag hem till Lollo på middag, myyys!



Savannah mysunge:)
Idag gjorde jag majspuré till Ella, den var mycket uppskattad! Men tro jag det, den var megagod haha. Imorgon ska jag göra broccolipure så får vi se om den blir lika bra:)

Var ute och gick nästan 2 1/5 timme med Rebecka, nu har jag ont i mina fötter men de är det värt, var en mycket trevlig eftermiddag:)
Yey lillfis rullar runt idag igen!! Man blir världens töntigaste mamma när sådana saker händer men det är ju en stor grej i en liten tjejs värld!:)



Nu ska hon bara förstå att det är roligt att ligga på mage!

Jag var uppe med Ella inatt, inte ofta jag behöver det så idag är man lite slirig i skallen. Ska i alla fall till tandläkaren idag, fii fasiken, sen träffa Rebecka:)

Nu ska jag titta på Måns Zelmerlöv på nrj...han e mums!!
Synundersökningen gick bra och jag har nu linserna i. Känner inte av dom så mycket men tycker däremot att jag ser skitdåligt. Mycket information idag men jag har för mig att hon sa att det kan vara så i början och om en vecka ska jag dit igen och kolla läget. Nu får vi se om jag får ut dom haha.

Så kommer jag hem och vad berättar Andy? Jo att Ella låg i sitt gym på rygg och när han kollade nästa gång låg hon utanför mattan på mage..vafan de ville jag ju vara med om. Skitunge, ska hon stila när pappi har henne själv:)



Blev att vi promenera hem till mamma. Hon ska till ögonläkaren kl.3 så då går vi hem det hållet med henne. Underbart väder ute!:)





Ella verkar äntligen vara som hon ska i magen och matlusten är tillbaka. Nu satsar vi järnet på gröt och puré så hon kan lägga på sig litta hull:D

Vi är uppe tidigt idag med, helt okej eftersom hon sover hela natten. Idag blir det en promenad, med eller utan kompis haha. Skulle gärna gå med ngn men får se om ngn har tid:) I eftermiddag ska jag ut och göra synundersökning och prova linser.

Nej frukost på det!

Jag och andy tittar på Ullared

Jag: f*n vad coolt, personalen har en egen kassa att handla i!
A: vad är det för coolt med det?
Jag: men hur många ställen tror du personalen har en egen kassa att handla i, så skönt!
A: det krävs inte mkt för att imponera på en kassörska

haha arbetsskadad?
Handlade, förrutom paket till Ebba, två nya tröjor på väla. 1med änglavingar baktill och en oversize i härlig korallfärg.






Ella roar sig i gymmet, man lägger henne på ett sätt och hittar henne i en helt annan position..nu vill jag se henne vända sig från rygg till mage:)





Vi har varit vakna sen 06,30 så nu äts det frukost. Ska åka till väla nu på förmiddagen och handla present till min kusin.
Har redan hunnit ringa försäkringskassan då jag strulade till det lite. Fick då också reda på att mina dagar räcker till september, med andra ord måste Andy ge mig dagar.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för dagen





Oljan insmord i håret igen, när ska detta skorv försvinna? Imorse var Ella duktig och åt nästan en hel portion gröt och jag förstår varför dom vill att hon ska äta det, kräker minimalt jämfört med ersättningen.
Idag har det varit så fint väder så jag packade ner Ella i vagnen sen promenerade vi hem till mina föräldrar. Var där någon timme sen hämtade Andy oss:)
Hoppas vi sett den sista snön nu och att våren är på väg på riktigt.







När jag läser tillbaka i min blogg inser jag att min mammaledighet inte alls blivit som jag tänkte mig. Jag tyckte jag var osocial när jag jobbade och att det året jag skulle va hemma skulle jag hitta på saker varje dag, saker jag inte hinner annars. Inte fanns tanken på att man kunde få ett barn som alltid är sjuk som gör att vi alltid är hemma. Jag lovar härmed mig själv att när våren kommer och influensatider är över så ska jag göra min mammaledighet till det jag ville..hinna göra alla roliga saker man inte orkar när man jobbar. Låta Ella få träffa andra barn, för det älskar hon. skrattade som bara hennes kusiner spelade fotboll:)
Jag lovar också mig själv att med start på måndag äta nyttig mat och gå ner mina kilon så jag ser bra ut i sommar!
Jag har slått vad med Andy om att jag kan sluta röka för alltid. 1000kr får jag böta om jag fuskar inom 6månader..ångrar redan det men den glädjen ska han inte få:D



Ella är fortfarande inte bra i magen, ska försöka få i henne blåbär och banangröt idag som ska vara bindande.
En jobbig skitunge är hon när hon ska äta, inte ett dugg intresserad. Tror inte det är som hon mår dåligt utan bara väldigt stimmig. Minsta lilla som händer stannar hon upp och måste titta på det sen ska hon helst sträcka ut sig till sin fulla längd samtidigt..eller hålla på att åla sig.



Bli frisk nu för f*n!!
Idag roar jag och Ella oss själva då Andy legat och sovit i princip hela dagen..stackaren :(
Ella är pigg och glad trots dålig mage så här är full hålligång. 
 
Fick avbokat maten, tårta, lokal och gäster innan. Det är med en liten tår i ögat jag gjorde det men finns inget val, kan ju inte smitta alla gäster. Det kommer fler helger vi kan ha namngivning på :)
 
 
Nu ska jag äta middag sen slänga mig på soffan..
 
 
Det finns nog inget värre än maginfluensa..eller jo de finns det men så frustrerande det är! Byter en blöja, då bajsar hon, av och på med en ny, då bajsar hon. För jävelen 4 blöjor senare e man rätt trött på det. Nu ligger hon brevid mig och leker. Det är ju bra i alla fall, hon verkar inte må illa. Sprutar in lite vätskeersättning emellanåt..som vanligt spottar hon ut mycket av det. Jag har bajs på mina byxor ser jag nu, härligt. Varit vaken sen 4, börjar svacka lite nu...

Såja det var den namngivningen. Nu har Ella diarré och Andy kräker..lyckat! Jag är än så länge den enda friska så jag får skrubba bajs från mattor och serva la familia.

Så fort coop öppnar får jag ringa och kanske ha sådan tur att det går att avboka maten, sen är det dags att ringa runt till gästerna samt avboka lokal..höjden av otur detta!