låt er inte luras, sekunden efter att jag lagt upp denna på insta går jag in o tittar till henne för att upptäckta att hon ligger klarvaken o glor..blöt på hela bodyn. Tar upp henne för att byta till pyjamas då kräker hon lite till o lite till o lite till o lite till...ibland får jag räkna till 10. Men sen å andra sidan så verkar hon helt obekymrad..världens leende i all kaos:)
Nu sover Lillchefen igen....tror jag....
Jag har blivit shoppoman...passar sig bra till en mammalön! Jag handlar nästan bara till Ella, kläder hit o dit så det snart svämmar över när vad som jag borde köpa är kläder till mig själv! Men säg mig, var hittar man tunikor eller en jäkla mirakeltröja som döljer degklumpen till mage? Jag ser fanimej inte klok ut nuförtiden...magen dallrar värre än en brylepudding...o glöm de där snacket att de kom något fint ur det. Givetvis gjorde det de men de betyder väl inte att man inte vill vara fin för de?

Jag har härliga röda bristningar på höfterna som skvallrar om vad denna kropp varit med om, de räcker..jag har dessutom en underbar dotter som sitter o jollrar i sin stol..mer bevis en så behöver jag icke!
Jag sitter o gapskrattar rätt ut åt vakna med the voice ..haha vilka gymhistorier dom berättar..så jävla kul!!

" pungen hängde utanför mannens skjorts " ( kommentar Isabella: borde han inte känna vinddraget från roddmaskinen)
"mannen klippte sitt könshår över handfatet" ( kommentar Jacob: här blir en bra plats att göra det på)
" mannen hade sportbh"

vilket folk de finns....gjorde min dag i alla fall :D
Inatt höll jag på att bli knäpp. Jag är fruktansvärt bortskämd med nätterna då Ella sover som en stock, så hårt att jag måste ställa min klocka för att väcka henne när de e dags för mat. Inatt var inget undantag dock vägra hon somna om efter! Hon kräkte rätt mycket igår så när jag då hör henne böka vet jag att hon kommer kräka ner sig vilket jag såklart inte vill så jag kan inte somna om under tiden sen skrek hon såfort nappen åkte ut. Det enda som fick henne att chilla var om snutten låg över huvudet men de får hon inte ha på natten när vi inte har koll. 1 1/2 timme senare fick jag nog o tog med henne in i soffan där hon äntligen somna uppe på mig. Småbarnslivet är inte alltid mysigt;)

Som sagt jag är bortskämd o hoppas jag förblir det:D
Idag har jag, Sjöbbe o barnen varit i Malmö på Entré och centersyd :) Har varit en megatrevlig dag och megapåfrestande för plånboken;) Haha men har köpt finfina saker så jag är nöjd!

köpte drbrown nappflaska till Ella. Allt som de står "minskar kräkningar" på köper jag haha. I alla fall kostade flaskan 80 spänn o tror ni hon tar den? Nej vägrar stänga munnen o suga utan bara skriker tills jag tog fram den gamla flaskan..jävla onge vet hon hur lite pengar man har som mammaledig haha. Vi får testa nästa gång de e dags för mat..till sist fattar hon kanske:)



Jag har fått påtryckningar om att jag ska blogga så jag får väl ta tag i det :)
 
Allt är väl mer eller mindre som vanligt. Vi är numera utskrivna från sjukhuset dock ska vi ha telefonmöte nästa vecka med doktorn. Vikten är inte vad vi hoppats på men vi kämpar vidare. Hon äter större mängd nu och vissa mål får hon helt behålla medans vissa mer eller mindre kräks upp allt. Hon är som vanligt pigg så det är inget dom oroar sig för :) På sjukhuset blev vi varnade för den berömda 7veckors åldern. Kan vara för vissa barn en jä*vla ålder med mycket gnäll och skrik och inte helt oväntat går Ella all in på det :) Nåja hon har ssina goda stunder oxå ;) Hon har börjat le när man pratar med henne, åh mitt hjärta smälter..goa unge, då glömmer man allt gnäll :)
 
Idag promenerade jag och Ella ner till stan. Gick genom hela stan, bort till kullagatan, in och ut i affärer för att slutligen ta bussen hem :)
 
 
De värsta med att vara på sjukhuset varann dag är denna eviga väntan..gud så tråkigt det är!! Vi väntar nu på att doktorn ska komma sen sKa vi gå upp o säga hej till min mamma som jobbar här:) Efter det ska vi träffa inga mindre än Ida, Filip och Linnea:)

Ha en bra fredag!



Vilken bra dag det varit. Ella har varit så glad hela dagen, bara skrikit när hon velat ha mat.

Vi tog en liten sovmorgon imorse innan jag satte igång med dagens sysslor. Vid 15,30 kom Blondy hem till oss:) Jättejätte kul att träffa henne, har gått allt för lång tid sen vi sågs sist:(

När hon åkte hem åkte jag och Ella till maxi och handla, har bestämt mig för att börja veckohandla så får vi se om det gör att mindre pengar spenderas! Eftersom Andy var på HIF var min kära svärmor snäll och hjälpte mig upp med alla kassar samt gav Ella mat medans jag börja på middagen:)

Nu sitter vi i soffan och kollar tv, blir väl läggdags när Ella fått sitt sista mål för kvällen! :)











Vi myser i väntan på Blondy :)

Jag har lite beslutsångest om jag ska gå på mammagruppen på bvc. Ena sidan är inte alls intresserad men å andra sidan är jag lite nyfiken på det. Det kanske är jättetrevligt:) Jag har slängt pappret med tiderna men jag får nog ringa imorgon och höra när det är:)

Nej nu ska jag packa in paketer och julklappar:)

på tal om paketer, är det inte rätt otroligt att man får såå mkt gåvor till Ella men har inte fått ngt dubbelt:)

Då var alla läkarbesök överstökade för dagen, nu har vi "ledigt" till fredag:)

Mellan varven har jag hunnit dammsuga och städa toaletten, skäms nästan att erkänna att det var över en vecka sist så det är skönt att ha det gjort:)

Ikväll får vi besök av min halvsyster och hennes pågar:)
Igår morse var jag inte så glad som ni märkte men på något sätt tar man sig samman och kan gulligulla även över kräkningar. Vi måste ju vara starka när det gäller detta för om vi ger upp hur kommer de då gå för Ella.

Min mamma var verkligen en ängel igår, det är hon visserligen alltid:) Hon kom hit och passade Ella medans jag åkte o klippte mig, hade sytt och hjälpte mig sätta upp Ellas gardiner och tog Ella fram till Andy kom hem från jobb så jag kunde åka o tatuera mig:) TACK mamma!!








Nu ska jag äta sen ska vi till sjukhuset klockan 10, kontroll igen sen klockan 2 ska vi till bvc o träffa doktorn där:)
Jag har hela tiden varit stark när det gäller detta men Ella och hennes mage. Kanske är det för att hon är pigg i övrigt som jag hållt mig lugn. Men efter att få bytat mat igen för 100gången och kräkningarna går tillbaka till ruta ett så orkar jag inte vara stark längre. Jag blir så jävla ledsen rent ut sagt när hon inte ens hinner få ner det i magen förrän det kommer upp, när jag inte ens kan byta en blöja utan att hon kräker, när hon inte ens kan få ligga och spralla utan att det rinner ner i nacken på henne. Ja jag mår fruktansvärt dåligt över det och läget känns helt hopplöst. Det finns en enda ersättning som Ella klarar, som tjocknar i magen så den är svår att kräka upp, nog fan ska inte tarmarna klara den då:(

Jag hoppas så innerligt att det blir bättre snart så hon också kan få gå upp i vikt o bli en stor tjej!!



Ella blev inte utskriven idag heller. Vikten var ofärändrad och stackaren var förstoppad. Vi ska åter dit på onsdag :)
 
Efter sjukhuset åkte vi och hälsa på hos Linda och Alice. Våra barn skötte sig exemplariskt så vi hade mycket tid att snacka skit ;) Ella fick med sig lite fina kläder från Alice och även en fin pyjamas från Sjöbbes föräldrar :) Så snälla alla är!
 
 
Nu har jag gått här hemma och plockat och haft mig . Nu blir det soffan och njuta av tystnaden medan lillfis sover sen är det full rulle igen :)
Vi är ännu inte utskrivna utan fortfarande på permis så vid 10 ska jag och Ella åter upp på sjukhuset för vägning. Efter det kör vi ut till Svedberga och hälsar på Linda och Alice:)

En sådan här dag är man rätt glad att ha garage, finns det något tråkigare än att skrapa rutor? Andy har min bil till jobb nuförtiden och det ska bli roligt att se om har också måste hoppa in genom bakdörren denna vintern hihi. Min bil har ju då en tendens att alltid frysa framdörren när det är kallt :)

nej älskling har somnat, dags att duscha !



Så har hon själv rullat över på sidan, aww min snutte! ( inte alls lökig mamma )
För de e ingen vanlig dag nej det är Lindas födelsedag hurra hurra hurra!!;)

Födelsedagen har spenderats i Ullared med mamma sen har jag, Andy, mamma och pappa ätit smörgåstårta, mums!! Det har varit en bra dag:)

Nu ska vi kolla film:)
Vi är hemma igen, Ella har permis till imorgon då hon ska tillbaka o vägas! Förhoppningsvis kommer lilla magen igång under dagen!

Tack till alla som bryr sig om vårt lilla hjärta. Det är inte lätt att vara liten och känslig. Hon äter en specialkost som förbättrar kräkningarna mycket men som tyvärr gör att hon blir hård i magen. Nu får hon få hjälp med droppar varje gång hon ska äta så förhoppningsvis blir allt bra nu!:)
Det bör dock tilläggas att fastän hon minskat lite i vikt samt haft ont i magen så är hon pigg och glad:)

Nu ska vi försöka vila sen ska vi på kalas till Andys syster som fyllt 20år:)



Det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag och Ella promenerade till sjukhuset idag för att träffa Margaretha, dietisten. När jag då berätta att hon börjat kräka mycket igen och blivit skrikig samt förstoppad kallades en läkare in. Han tog då beslutet,efter att hon även gått ner i vikt, att vi fick läggas in. Så nu sitter vi här, familjen Svensson/ Håkansson och har fredagsmys på sjukan:) Hoppas lillfis blir bättre under kvällen!



mitt hjärta blöder för vår lilla fis, när ska hon bli bra?:(

Vi e snart kändisar på barnavdelningen, tur dom e snälla här!



Ella vaknade 6,30 imorse med ett glatt humör, ville hellre ligga o spralla än sova. Dock fick jag henne till sist att somna en stund till o då passa jag också på:)

Vaknade nu 10 med en jätterolig nyhet
Sandra och Trevor har fått sin lilla dotter! Stort GRATTIS till er:))
Då var det vara Mått och Steffi kvar detta året:)

Nej nu ska jag duscha, i eftermiddag ska vi till dietisten samt ha besök av Blondy.



Idag har Harder och Camilla från jobb varit här. Vi snackade lite skit o hade trevligt:)

Ella var inte på sitt bästa humör men nu har hon lugnat sig lite. Hon ligger i babygymmet nu o tränar.Tar i så hon spyr haha(bokstavligt talat;)

Vi väntar nu på att Andy ska komma hem så vi kan åka till hbg-hem och banken. Alltid ngt man ska fixa men om ugnen varit sönder ett tag e de kanske dags att beställa en ny nu.



Jag håller på att natta sessan, hon sover i eget rum nu. Alla kvällar har det gått bra, somnat ungefär vid 8-9tiden men idag gnäller hon så fort nappen åker ut. Nåja snart sover hon nog och förhoppningsvis sover mer än 2timmar i sträck inatt:)

Jag och Ella har haft mysdag. Tagit det lugnt hela dagen men ändå fått mycket gjort . Vi åkte hem till ma & pa i eftermiddags, pappa hjälpte mig att skriva ut foton så till helgen ska det spikas:)






Idag är jag och Ella sysslolösa. Vädret är sådär men jag tror nog vi går en runda ändå.

Igår funka nya maten bra, hon ska äta lite mindre vilket inte alltid är det lättaste haha. Inatt hade hon dock kräkt mycket så vi får se hur det går under dagen:) Det som är bra med att ha en dietist är att hon är med varenda steg på vägen !


jag och mamma åkte till centersyd igår och laddade upp med kräklappar:)








Vi är ju som vanligt på sjukhuset, har varit på röntgen, pratat med en dietist och nu väntar vi på läkaren. Har fått två andra sorters mat vi ska prova och måtte någon av dom hjälpa. Det känns bra i alla fall , dietisten verkar veta vad hon pratar om:) men nu får här gärna komma en läkare så vi kan gå hem igen:)
Idag har vi haft besök av Therese, Hugo, Nathalie och Wilgot :) Wille var det full rulle på, såklart, nya spännande saker ju :) Det var jättekul att ha dom här...man får säga att våra samtalsämne förändrats rätt rejält. Nu är det mest barnsnack :D
 
 
När dom åkt hem fick Ella mat igen och spydde som vanligt extremt mycket så Andy fick köra hem från jobb. Upp till sjukan igen. Denna gången klämde och tryckte dom, dom tog även blodprov. Tur i oturen kräkte hon mycket även inför doktorn vilket är rätt "skönt" i allt elände, känns som man blir mer trodd. Ella har bra värden, är en pigg och glad tjej så dom kan inte hitta vad som är fel. Imorgon ska vi därför på ultraljud för att kolla magen. Visar det sig att det ser bra ut får vi träffa en doktor och så ska han/hon hjälpa oss att hitta en lösning som kanske får henne att kanske kräka lite mindre. Jobbigt detta är, hela dagen snurrar hennes kräkningar runt i huvudet. Man själv får nyta om flera ggr om dagen och man får även byta kläder på henne många ggr. Skitjobbigt är det :(
 
Nåja vi får hoppas det blir bra, det blir det ju på ett eller annat sätt :)
 
 
 
Idag har det inte hänt mycket, vi har spenderat mestadels av dagen inomhus..en liten promenad upp till brunnen är allt vi gjort.

Nu har jag tänt massor av ljus, det är söndagsmys ! Andy är iväg och handlar och Ella sover, jag njuter av tystnaden!









vem e trött när man ser en sådan här glad tjej?
Vilken kass omgång av "så mycket bättre", så mycket sämre än dom andra säsongerna. Deltagarna liknar mer ett gäng från celebrity rehab haha
trevlig familj;) 19,30 en lördag stängde dom sina ögon för kvällen haha



Imorgon är det farsdag och jag funderar på hur vi ska "fira" Andy. Presenter är köpta, från Ella såklart, men något litet speciellt skulle man väl kunna göra, men frågan är vad? Så sjukt dålig fantasi.
Min pappa ska jobba imorgon så jag och Ella gav han presenten idag när vi var och hälsa på :)
Jag vet att sådana dagar är överskattat men jag tycker ändå att det är lite trevligt :)
 
 
Nu har vi lite lördagsmys. Vi äter gotte och tittar på tv. Ellafis fick i sig rätt mängd mat nu på kvällen men har kräkt upp lite. Nåja än så länge mår hon bra så det är bara att vänta på att hon ska vänja sig vid den nya maten. Stackaren har fått byta mat 100 ggr. Först nan, sen lemolac, sen nan, sen lemolac, sen neutrugena och nu althera..inte lätt för en liten tjej att hänga med i svängarna :)
 
 
Då äter man frukost nu då..jäkla dag detta! E hemma hos mamma&pappa nu i alla fall:) Loppan äter fortfarande skitdåligt men skam den som ger sig;)



åh jag e så ledsen. Detta med maten funkar inte alls. Hon kräkte mer än någonsin igårkväll och inatt har jag knappt fått i henne någon mat. Vi får se nu på morgonen annars får vi åka upp igen
...när ska det bli bra:(
Imorse var jag med Ella på bvc. Jag berätta att hon äter mjölkfritt sen igår men att hon inte vill äta längre. Anledningen tros vara att ersättningen är skitäcklig. Barnläkaren på sjukhuset sa att hon inte kommer tycka den är äcklig men enligt bvc gör hon säkerligen det eftersom hon ätit godare mat i en månad. Så nu ska vi börja på annan mjölkfri istället och fram tills receptet kommit till apoteket får jag söta den hon har med vaniljsocker. Trötta mig med hennes mat:)

Efter bvc gick vi ner till stan..handlade julklappar och present samt öppnade sparkonto till Ella :) Efter att ha gått ner och genom stan orkade jag inte gå hem så det fick bli bussen och det gick skitbra:))



Hur mycket klarar ett mammahjärta? Förmodligen hur mycket som helst men att se min älskling ha så ont i magen gör ont:( Hon fiser och skriker omvartannat!Jag ber en bön att minifom och nya maten ska göra underverk för lilla loppan!

Annars har vi varit på familia med mamma idag. Fick ordnat farsdag presenterna så imorgon begär jag fint väder så vi kan gå ner till banken och kanske även fixa födelsedagspresenter!

Nej nu ska jag mysa med Ellafis!
Men vad e detta för väder?! Idag skulle ju jag och Ella ge oss ner i stan för att handla farsdagpresent, gå på banken och apoteket. Inte så lockande i detta vädret:( Får kanske bli en välarunda istället:)

Herregud vilken dag! Efter att Ella bara fortsatte kräka och skrika ringde jag bvc. Hon tyckte att jag skulle åka upp på barnakuten för att kolla upp de..hon får ju absolut inte bli uttorkad! Sagt och gjort. Vi kom till direkt där dom kolla vikt, syresätting och hjärta. Allting av de var bra. Efter det började den långa väntan!Vi var uppe vid 13.30 och kom in till doktorn vid 17,00. Som tur var kom Ella ögontjänaren fram så hon sov sig igenom tiden:)

Dom tryckte och klämde på henne från topp till tå, allt kändes bra men urinprovet hon lämnat innan visade tecken på urinvägsinfektion. Ett blodprov togs på urinblåsan men då fick mesmamma Linda gå ut o stå i korridoren. Klarar inte se när dom sticker mitt hjärta:( Hörde dock ut i korridoren hur hon skrek..de gör så ont att höra så där stod jag o grät haha.

Hon hade inte urinvägsinfektion så nu misstänker dom mjölkallergi. Ska prova mjölkfritt nu i 3 veckor och se om hon mår bättre av det, hoppas hoppas!

Nu sover loppan och vi ska äta. Har bara ätit 2 mackor i morse så min mage skriker efter mat!








Kvällen var inga problem igår men natten!! Låt mig säga såhär matvägran, kräk och skrik har varvat varandra sen 3 inatt. Inte spec spännande och humöret tycks följa med in på dagen. Ge mig styrka! Jag hoppas vädret rycker upp sig så vi kan ta en promenad ner till banken idag.

Då var det mörkt igen, dagarna känns så korta i o med att det blir mörkt så tidigt...tradigt :(

Idag har vi varit ute och gått en promenad med Ida och Linnea sen hade vi besök av Sandra, Mindy och Mindys son Karim :) Sandra och Mindy är mina barndomskompisar och det är så roligt att vi 3skaffa barn samtidigt. Karim är 9 veckor, Ella 4 veckor och Sandra ska ha bebis om 1 månad:) Hoppas vi kommer ses oftare framöver:)

Min fjälla e helt utslagen här hemma..blir en rolig kväll;)



Idag har jag och Ella haft besök av Lollo, Ise och Melker :) Var väldigt trevligt:) Melker är ju bara så söt! En riktig liten tjockis:)

När Andy slutat åkte ja o E ut och mötte upp han för att sen åka och beställa tatueringstid till mig. Ellas namn ska ristas in på min handled:) Kommer nog bli toppen och jag ser framemot när det är dags!

Nej ta hand om disken sen blir det soffan!


Denna unge driver sin mamma till vansinne idag :) tacka vet jag dammsugaren o vagnen..sömnmedel deluxe !
Det blev en promenad i råådalen idag, ca 1h var vi ute och gick:) Efter det lämnade Andy av oss hos mamma och pappa så nu är vi här, han hämtar oss igen när HIF e slut:)







Idag har jag haft sovmorgon till 10,30!! Sista gången jag var uppe och tog henne var halv 5 sen har Andy tagit henne så jag fått sova! Känner mig som en ny människa:)

Vi sitter o myser i soffan..bland kaffe och kräk. Andy har spillt ut en kopp kaffe i soffan o Ella har kräkt lite överallt...man kan inte va så känslig när man har barn:)

Vi ska gå ut en runda så fort jag o Andy blir klara, När HIF börjar ska jag hem o dammsuga:)

Trevlig söndag!!
Så mycket Ellas utseende förändrats på bara några veckor. Lilla älskling mitt hjärta smälter när jag tittar på bilderna ♥
Andy sover och jag och prinsessan myser i andra delen av soffan.
Ella får så fina saker av alla som kommer på besök och igår kom mamma med paket från hennes 2 arbetskamrater, så gulligt av dom! Idag har Ella på sig sina söta kanintossor hon bla. fick av dom:)





hon är vaken men blixten får henne att blunda haha
Idag har jag och Jessica varit ute och gått en runda med barnen. Vi letade efter en rolig lekplats till Noel :) Riktigt skönt väder, det såg det ju inte ut att bli i morse.
 
Nu är vi hemma igen. Ella sover fortfarande i sin liggdel så jag och Andy har lite lugn och ro nu. Vi ska äta lunch så hoppas loppan sover tills i alla fall maten är nere haha.
 
 
 
 
 
 
 
De där med att inte kunna barnlåtar e jag inte ensam om haha men vi har alla våra knep! Nu sjunger jag julsånger samtigt som jag skrattar. Skitdålig sångröst som skär i öronen samtigt som jag fick " bubbla i halsen"...o där ligger Ella o glor på mig med stoora ögon. Men lugn blir hon.

Har ni hört den låten om gnälliga Ella förresten? Egenkomponerad o bra som fan!


Jag älskar henne mer än någon annan men när hon bara skriker o skriker är det svårt att hålla tillbaka tårarna. Hon blir helt slut o jag likaså. Man är maktlös och vet inte vad som är fel :( Nu har hon somnat och jag ska också försöka vila lite.
De där med att ha allting klart samtidigt har jag inte riktigt grepp om. Nu är såsen klar men inget annat haha...man lär så länge man lever!

Det blev en rejäl promenad idag tsm med Ida. Vi gick ner och igenom hela stan. Såklart inom någon affär också. På kappahl hade dom "ta 3 betala för 2" så jag köpte klänning, byxor och jacka till Ella:)





vi åt sen lunch på mc donalds, den var dock allt annat än lugn och skön. Ella skrek efter mat och Linnea ville inte sitta still. Starka viljor dom där små:)

När vi kom till söder börja det regna så meningen var att vi skulle ta bussen hem..men när vi stod där och vänta börja Ella skrika och jag vägrar sätta mig på en buss då. Så jag och Ella fick snällt traska hem. Hon tyckte nog att hennes tjocka mamma gott kunde gå av den där lunchen ;)

Nej nu jag fortsätta min matlagning, idag blir det kokt kyckling med ris:)
Jag har en fisloppa i knäet som absolut inte vill somna om
...men de vill jag! Vi ska möta Ida och Linnea om 2 h o jag vill gärna duscha innan.

Jag är en dålig mamma för hon vill äta mer men hon får inget..låter mer dramatiskt än det är. Hon har precis ätit och ja vill hålla henne till iaf halv 9 o få henne att äta mer då. Vi ska ju ut på promenad och då vaknar inte hon och de får inte gå för många timmar utan mat.

Det jag skulle komma fram till var att hon ligger och gnäller i mitt knä och jag försöker få henne att somna
.så inser jag att jag kan typ ingen barnlåt. Mors lilla olle? En del kan jag sen hittar jag på resten haha
..dåligt, de får bli läxa på den!