Jag har fått gröna fingrar detta året och odlar både tomater och paprika. Paprikan händer där inte så mycket med, eller jo det gör där men inga paprikor än så länge men tomaterna, där börjar det hända grejer. Idag har jag köpt grövre pinnar för att stötta upp dom för dom har blivit lite högre än vad jag tänkte mig att dom skulle bli ;)
Ja dom har ju då blir mina små skötebarn så om ngt djur käkar upp mina tomater så kommer jag bli mycket ledsen haha 

 




Här sitter jag och gäspar. Vilken natt. Egentligen är det kanske inte så fruktansvärt för det finns ju garanterat dom som har det värre men att va uppe 2 timmar på natten för att natta en flicka som absolut inte kommer till ro är inte så kul. Det är sjukt frustrerande men till sist vann Maja. Hon fick sova uppe på mig, det hon kämpar för ;) 

Ella är på dagis så det är bara jag och Maja hemma. Just nu sover hon och jag njuter av ensamheten.  I eftermiddag ska jag träffa Sjöbbe på väla, utan barn!! Vilken lyx.

Bilder från veckan som varit





-Jag älskar Maja så mycket, jag vill bara mysa med henne hela tiden

Idag lämnade jag Ella på förskolan en stund så hon kunde vara med på förskolans dag. Så skönt både för henne och för oss. När jag hämta henne blev hon lite besviken för hon ville gärna stanna och leka med sina kompisar. Men nästa vecka är det som vanligt igen, Andy jobbar och Ella ska tillbaka till förskolan.. då kommer vi alla få lite mer rutiner. 

Vi fick sedan besök av Ida och Linnea. Så gotteväder så vi fikade ute på altanen sen när tjejerna tröttna på det och gick in och lekte så satt jag och Ida kvar och snacka skit :) 

Jag ska nog ta och lägga mig nu..I alla fall lägga mig i sängen och läsa. Dom senaste 2 nätterna har Maja väckt mig för mat men har sen somnat om i sin liggdel...åh så skönt!! Jag hoppas att det fortsätter så för även om jag sover få sammanhängande timmar så blir jag ändå rätt utvilad när jag får sova själv i min säng. 


Vad jag önskar att Maja kan sova själv inatt. Förstår inte hur hon inte kan vilja sova i sin liggdel..det ser ju så gott ut där hon ligger 

I denna familjen på 4 personer är där en enda som är pigg om dagarna och hon heter Ella Svensson. 2 av familjemedlemmarna ser ut som zombies. Jag har inte ens duschat idag, har däremot vilat middag i 2 1/2timme. Vakna av att Ella försökte trycka in Majas nappflaska i munnen på mig. 
Vi lunkar helt enkelt igenom vardagen.
Maja är en liten sessa som gärna ligger i ens famn typ hela tiden. Andra natten jag lägger mig i soffan med henne på mig..allt för att få någon timmes sömn. Mysigt men det hade varit rätt skönt med ordentlig sömn också för det är omöjligt att sova hårt när du har en skör liten sak på magen. 

Annars har det varit en okej dag. Ella har varit hyfsat lugn, hon är rätt trotsig sen Maja kom till världen. Hon är jättesnäll och brydd om Maja men jag och Andy får ta rätt många tradiga fighter med henne. Säkert en övergång och vi gör allt för att hon inte ska känna sig åsidosatt. 



Här sitter jag i soffan och surfar runt på mobilen. Min förhoppning är att Maja ska vakna och vilja äta så jag kan gå och lägga mig. Inte lönt att lägga mig innan men jag har ingen aning när hon kan tänkas vakna och väcka henne har jag ingen lust till heller. Så jag sitter här o glor lite till.

Igår fick Ella följa med och fira Alice som fyllde år. Sjöbbe tog med tjejerna till Leos lekland. Himla snällt av Sjöbbs att ta med Ella, det uppskattades jättemycket av Ella som hade haft jättekul :) 
På eftermiddagen kom mina föräldrar och hälsa på en sväng. 






Idag har vi haft lite besök. Först Andys familj sen Rebecka. Ella är så gulligt förtjust i "Jobecka" så efter att ha tjatat hela dagen så blev det en lycklig tjej när hon äntligen kom. Att hon hade en klänning med i present gjorde ju Rebecka ännu mer populär. Jag tror Ella sa tack för presenten 5ggr :)

Annars har vi bara tagit det lugnt hemma. Man går lite på halvfart. Vakna nätter och tidiga morgnar, ja då blir det så ;)


Perfekt att kunna sätta in Maja på deras rum när jag tex. Ska duscha. Så passar och roar Ella henne. Ella campade som vanligt och Maja satt som åskådare ;)




När Andy väl fått för sig en grej så gör han det. Inget gå och dra ut på saker och ting utan han tar tag i saken direkt och han sliter tills det är klart. Han har varit så otroligt duktig med vår altan. Han har, på kort tid, byggt trädäck, satt kantsten ( med hjälp av pappa), gödslat och toppdressat gräsmattan samt lukat i häcken. Vad jag gjort? Lukat min lilla rabatt..jag har ju faktiskt varit gravid annars hade jag gjort mycket mer ;)
Men iaf, hårt slit lönar sig och nu har vi verkligen det fint där ute :)


Idag åkte vi över till helsingör en runda. Vi gick inte rundor i affärer utan Andy bytte sina backar sen satte vi oss på torget och tog det lugnt. Innan dess var jag, Ella och Maja ute på lekplatsen och baka kakor. 

Min trötthet blir värre och värre och med den kommer känsligheten dvs idag hälsade babybluesen på. Nyss satt jag på Ellas sängkant och titta på henne när hon sov samtidigt som jag störtböla för att jag får ångest att tiden går så snabbt. Men det är ju verkligen som alla säger. Den dagen Maja kom så blev Ella jättestor. Jag har alltid tyckt att hon är min lilla tjej. Att hon har små händer, små fötter o nu helt plötsligt så är allt på henne så stort för Maja är så liten. Och det får mig att få ångest för jag vill att Ella ska förbi min lilla tjej. Äh nu får jag gå och lägga mig för nu gråter jag igen. Knappt labil haha. 



Första dagen som jag innerligt känner, hjälp vad trött jag är. Jag fick först somna med Ella i hennes säng, vakna en timme senare av att svetten lacka då fick jag in o ta Maja som inte var så nöjd med livet. Sluta med att jag somna sittandes i soffan med henne på mig. Vakna halv 3, gav Maja mat och byta blöja sen sov jag ett tag till innan ungarna rocka igång morgonen. När Andy gick upp fick jag gå och lägga mig igen ett tag. 
Nu är Andy och Ella iväg för att hämta husvagnen och jag och Maja är kvar hemma. Här ska vi göra så lite som möjligt!

Det är det som är skönt med altanen..jag behöver inte ge mig iväg för att få njuta av vädret och det är jag en sån här dag väldigt tacksam för!

Det är så otroligt mysigt att vara hemma allihopa. Å med detta vädret, kan inte bli bättre! 

Idag har vi varit i hembygdsparken. Så snopet men trevligt att Ellas bästa kompis från dagis också var där. Perfekt så kunde dom leka och jag och Andy ta det lite lugnt:)
När vi kom hem slog vi oss ner på altanen. Lite grillat och ta det lugnt...helt i min smak :) 

Nu har vår stora tjej lagt sig i sin säng och tittar på pippi långstrump och vår lilla tjej ligger här hos mig och sover.










När dottern drar ur nappen konstant o blir ilsken som tusan. Då vet man vilken natt man kommer ha. LOVELY!  Välkommen till småbarnsåren, säg adjö till en hel natts sömn ..på väldigt länge förmodligen. 


Tur hon är söt..I syrrans gamla pyjamas 💕


Storasyster Ella ville hellre sova hos mormor och morfar idag än va här hemma med oss. Förstår henne på sätt och vis. Andy har byggt trädäck och jag har försökt få lite ordning här hemma så hon har det garanterat roligare där. Men nu saknar jag henne. Tur det snart är imorgon ;) Myser med min andra tjej så länge. Vi har besök av Mått, Angelica och Milton och efter att ha suttit där ute ett tag blev jag dödstrött så nu har jag gått in o satt mig i soffan...sjukt social haha! Jag skyller på att jag födde barn igår, det är faktiskt en ganska bra anledning till att få va trött! 
Igår kom vår efterlängtade prinsessa. Efter en smidig förlossning var hon äntligen ute hos oss. 

Jag är så nöjd över denna förlossningen. Den gick snabbt, jag fick inte några skador så efter 6 timmar fick vi åka hem till storasyster Ella. Så stolt hon är! Hon fick sin önskan igenom..en liten syster o som hon klappar och pelar på henne. Blir alldeles tårögd av att se stoltheten hos henne ❤

Nu ska vi njuta av vår nya familjemedlem. Än så länge sover hon mest och gör inte mycket ljud ifrån sig. Dock har hon väckt mig två gånger inatt av att hon kräker. .tillfällighet eller ett nytt kräkbarn, det återstår att se ;)

Jag har eftervärkar som heter duga så vetifan om jag får mer sömn men jag ska i alla fall ge det ett försök nu

Inget barnafödande idag heller. Inatt kändes det som att det kunde vara värkar på gång. Men det var väl önsketänkande bara :)

Ella har varit på dagis och jag har tagit det lugnt här hemma. Fast jag vet inte vad jag gör dom timmarna hon är iväg för det känns inte som att jag sitter ner mycket. Jag gjorde fiskgratäng sen var det dags att göra lunch..däremellan tvätta jag, diska 50 ggr och hade pappa på ett kort besök. 
När jag hämtat henne åt vi mellanmål på altanen sen plantera jag om mina tomatplantor och fyllde på ny jord i rabatten. Blev så tjusigt!
Jag belöna mig efteråt med att sitta i solen och läsa lite. Inte så lätt när där sitter en liten tjej i stolen brevid och pratar konstant.
"Mamma det här är livet" haha älskade lilla tjej


3dje kvällen hon tjatar om att få sova i sitt tält så ikväll fick hon igenom sin önskan. Dör så söt hon är där hon ligger. Vi har bäddat upp med filtar och täcke så hon ska ha det mjukt och skönt :)

Förhoppningsvis sista veckan är här. Jag kan ju inte påstå att jag känner att det är på gång. Jag mår som vanligt :)
Varit hos barnmorskan idag, allt var bra och jaa..det är bara att vänta ut den lilla krabaten.
Det är dryga dagar. Men där är ju som tur va ett slut på det.  

Jag har ju blivit allt för bekväm av det här att gå hemma. Jag tar på mig ordentliga kläder varje dag men jag vet inte sist mina ögonfransar fick sig lite färg. Himla skönt måste jag säga men jag hade nog sett lite roligare ut med mascara ;)

Det har varit en fin dag för oss. 
Jag vaknade 08.30 sen låg jag och drog mig i sängen. Andy gick in och väckte Ella 09.30. Vet inte sist det hände men det var verkligen skönt att få sova :) 
 Ella campade på sitt rum medans Andy var och träna. Ibland är det lilla bäst. Hennes tält bestod av en snutte på golvet. Då skulle jag impa och satte upp hennes lektält på rummet. Efter det lekte hon inte camping mer haha!

Vi har varit på tivolit idag. Glädjen hos Ella när vi berätta att vi skulle dit, det gör en så glad att se. Hon var sååå överlycklig. Hon fick åka dom karusellerna hon ville ( förutom slänggungorna, känns lite överkurs ;) När vi åkte hem sa hon att larven var roligast. Såklart, det var ju den med mest fart :) När jag var yngre så älska jag allt med fart och ju mer det snurra desto roligare. Idag kan jag inte ens gunga på en vanlig gunga utan att må illa. 

Har fixat lite i trädgården också. Planterat ut en blomma och försökt få bukt på myrorna som nu även invaderat min rabatt. Tröttsamt..har ännu en gång helt ut myrr där men dom jävlarna verkar inte dö av det. Ska ut och googla hur jag ska bli av med dom.