Håller på att packa det vi ska ha med oss till Sjöbo idag. Det är ju sjukt så mycket man måste ha med som småbarnsföräldrar. I o med lilla madamen riskerar att få kräk på sina kläder så måste vi ha med lite ombyten till henne( egentligen till oss också;) I alla fall ska vi vara borta en natt men dom kommer nog tro att vi planerar att flytta in haha.

15.45 går vår färd mot Sjöbo tsm med Johanna och Rebecka. Full bil men ungdomarna får sitta där bak o trängas o passa Ella ;)

Ha en trevlig kväll och gott nytt år!



Ella vilar upp sig inför nyårsfiradet:)
Idag har vi varit på väla. Det är vääldigt ovanligt att jag får med Andy ut där o hade det inte varit för att vi var tvungna att ordna en sak hade jag nog inte fått det idag heller. Vi handlade i alla fall lite, Andy en skjorta och byxor, jag en tunika och Ella fick en body och ett hårband:)

Nu sitter vi som två nördar med mobilerna..spelar wordfeud mot varandra:) Ska kolla klart fjällbacka snart vi somnade båda två på soffan igår:)

Imorgon är det nyår, ska bli väldigt trevligt att komma iväg lite:)

Idag har jag varit på familia och väla i jakt på Bh o skor. Hujedamig så jobbigt under mellandagsrean..hur korkad får man bli, kunde väl kommit på detta lite tidigare! Alla har nog köpt Bh:ar under julen för på familia var min storlek slut i varenda affär så fick köra till väla istället, kaos!

Fick med mig hem vad jag skulle i alla fall plus en body och strumpor till fisen. Nu sitter jag och väntar på att middagen ska bli klar och Ella ligger här brevid o sover. Hon drömmer nog för hon har konstiga ljud för sig:) När vi var på kalas hos pappa skratta hon i sömnen..guud så sött det var , vill bara att hon ska göra det igen:)



Denna fina bok fick Ella av sin farmor i julklapp..kan verkligen rekommendera den! Alla dom kända barnvisorna är med och kommer man inte ihåg melodin kan man bara trycka på knappen brevid så spelar den:)



Nu har jag provat mina nyårs kläder och upptäckt 3 saker.
1. Jag måste gå ner ca 15kilo
2. Jag måste köpa en push up bh
3. Mina fötter har växt under graviditeten så måste även köpa nya pumps.

Summan av kardemumman blir att åka till stan imorgon på jakt efter skor o bh och efter nyår tar jag tag i vikten och satsar på att ha gått ner allt lagom till sommaren:)


Ella har sovit 3 timmar sen fick hon mat så nu har jag en superpigg tjej här hemma. Andy är hos en kompis så det är bara jag o sessan hemma:)



Med nappen på sne :)
Nu när julen är över längtar jag som f*n till våren. Mysigt det ska bli när det blir varmare o Ella är lite större:) Bara mörkt och tråkigt nu!

Idag har jag varit iväg på lite ärenden och nu är jag hemma och myser med min prinsessa. Vi tittar på tv o väntar på maten som Andy kockar:)





Idag är vi på kalas hos pappa, ätit smörgåstårta..gottit:) Så ett stort GRATTIS till pappa idag!













Eftersom Ella har kräkt så mycket har vi inte kunnat ha henne på mage så mycket så det är först nu som vi börjat försöka ha henne lite mer på mage. Hon gillar såklart inte det utan blir gnällig o kämpar sig över på rygg igen



fick tipset att ha hennes överkropp upp på en kudde men då blir resultatet såhär istället..käkar upp armen;)
Då var julen över, riktigt över är den väl egentligen inte men så gott som. Vi hade en jättebra julafton med mycket mat och skratt:)
Ellafis må va liten men snäll hade hon varit för tomten hade mycket klappar till henne:) Lilla donnan stupade vid 9-10 tiden..innan dess hade hon knappt sovit på hela dagen så vi lät henne sova hela natten så fick vi också de hihi





Nu är jag och Ella inne på hennes rum..hon gymmar lite:)
Vi är hemma hos mamma o pappa. Här bakas de knäckor o sjungs jullåtar haha. Ella ligger bredvid o håller ställningen:)






Innan provade vi mössor på Ella som mammas arbetskamrater har stickat.Jättesöta men gud vad jag och mamma skratta..den ena e för liten den andra för stor så hon ser så rolig ut:)








Andy är iväg o fiskar så han tog Ella o gav henne mat innan han åkte. Skönt att få sova lite till:) Efter de var hon pigg så när han åkte fick hon komma in till mig o spralla av sig:) Ögonen blev precis till smala springor så nu har hon tagit en liten vilopaus o jag ska son vanligt passa på o duscha då:)







Sen jag fick Ella är jag blödigare än någonsin så Svenskahjältargalan är ju ett enda stort snyftkalas...vilka människor det finns! Ett sådant program gör att man tror på mänskligheten trots alla hemskheter som händer!



min söta lillfis !
Idag var det dags för vägning av Ellabus o fatta så chockad o framförallt glad man blir när hon har gått upp 330 gram på en vecka!! Äntligen! Det blev en riktigt bra julklapp:)

Annars har vi varit och hälsat på hos Sandra och lilla Savannah..Mindy och Karim var också där så det var riktigt trevligt! :)

Nu ikväll har vi lagat lite god mat och har nu mys i soffan. Ella sover som en stock i sin säng. Hon brukar sova för kvällen vid denna tiden men vi väcker henne innan vi lägger oss så hon får i sig lite mat:)

Mitt blodvärde är inte vad det borde vara. Som lägst var jag nere på 77 och om de inte vore för att jag inte ville och att jag kände mig bra skulle jag fått blod. Nu var jag och tog nya prover och har nu fått upp det till 100, fortfarande alldeles för lite så nu tar jag järntabletter o äter persilja:)
Ska googla vad man mer kan äta som e bra:)

Vill någon passa Ella idag? Du får då en liten flicka som kräker hela tiden och som är väldigt missnöjd av okänd anledning!



De visar sig att det är Andy som är boven till att jag får ut så lite. Han har inte ansökt om sina dubbeldagar än..jävla nötta! :)
Vi är lite oense här hemma. Ella tycker det är helt okej att gå upp klockan 6. Det tycker inte jag! Sen somnade hon om och då passade jag också på men en halvtimme senare ville hon upp igen. Nu sitter hon i sin siter o snackar och jag sitter här, mer död än levande.
 
Jag får ut 1000kr mindre än vad jag tänkt mig denna månaden. Vet inte om jag gjort fel eller det är som dagarna faller in fattar mig inte på de :) I alla fall så innebär det med höga räkingar denna månaden att jag har 639kr kvar att romla för. Undra vad jag ska hitta på för kul för dom ? ! Faktum är att i detta läget blir jag så illa tvungen att ta av sparpengar...pappa fyller ju dessutom år! Sen får jag bli hemma eller snylta fika hos kompisar hahah.
 
Nej nu ska jag duscha så jag kan hålla samma tempo som min tös
 
Jag älskar att vara mammaledig.  Det är så jäkla gott att ta dagarna som dom kommer. Att se min lilla tjej bli större och större och vara med mer och mer. Att se det där lilla leendet som sprider sig över ansiktet när man pratar med henne. Ibland kan jag komma på mig själv med att bara sitta och titta på henne när hon sover, sötast i hela världen.
Jag försöker njuta ( trots kräkningar som ibland står en upp i halsen) av varende sekund för denna tiden får vi aldrig tillbaka. Lilla fisungen som mycket glädje hon ger mig, jag trodde inte det var möjligt att älska någon så som jag gör med henne ♥
 
Efter denna kärleksförklaring kan jag berätta att min dag varit bra. Lämnade Ella på förmiddagen hos mamma sen susa jag ut på väla. Hann precis klart lagom till julbordet och efter det körde jag, Ella, mamma och pappa till Citygross och handla julmaten. längtar som ett litet barn till julafton. Min och Andys första jul tillsammans, det ska bli såå mysigt!
 
Nu ska jag titta lite på tv innan det är dags att sova. Sov gott!
 
 
Jag och Ella stannade kvar i soffan efter nattamålet. Vaknade av att hon gnällde, stånkade och stönade. Det gick inte att ignorera så jag fick snällt gå upp och vad gjorde lilla damen då, jo la sig tillrätta o somnade om..inte lite fräck! :)

Nu har hon i alla fall fått mat och somnat om på nytt. Nu ska jag försöka lägga mig ifrån henne så jag kan duscha och äta.

Klockan 1 ska jag på julbord på jobb, mamma ska passa Ella under tiden men innan dess ska jag försöka hinna till väla!
Har inte varit på jobb sedan jag blev sjukskriven i augusti. Kommer kännas megaskumt!

Nåja dags att göra ve sig!





Jag gick inte o la mig förrän 01,30. Eftersom klockan blev mycket kunde jag lika bra bli uppe o väcka Ella för sitt nattamål, hellre det än att sova 1 1/2 timme. Det gick smidigt men sen satte Andys kompis igång att ringa hans mobil, knappt tröttsamt mitt i natten.

Ella vakna vid halv 6 o ville ha mat, helt okej men nu tror hon att vi ska va uppe o stimma ...aaa nä! Hon ligger på mig nu med snutten över huvudet. Så lyfter hon huvudet hela tiden, ser ut som ett spöke haha.

Jag tror minsjäl att ungen bökar sig tillrätta nu, då gör mamman det också! Godnatt:)
Nu ska man inte bara oroa sig för Ella utan även för Andy. Han skulle bestämt gå hem från Rosengården istället för att ringa en taxi. Inte ett ord i världen fick han att ge sig. När jag sen ringer ska han precis gå igenom jordbodalen. Såklart går mina nerver på högvarv bara av tanken på jordbodalen när det är mörkt. När jag sen ringer och han inte svarar för att i nästa sekund ringa och mobilen är avstängd ja då har jag nerverna utanför kroppen. Ett tag funderade jag på att ge mig ut och leta, kom på att jag kan ju inte bara lämna Ella. Funderade då på att ringa Johanna o fråga om hon kunde komma upp o passa Ella under tiden, men då insåg jag att jag inte vågar gå till jordbodalen och leta. Funderade till och med ett tag på att ringa polisen haha. Under tiden jag funderade på olika alternativ rulla jag upp rullgardinen igen och spejade ut. Och vem kommer inte lunkandes där om inte Andy. Cool lugn och lite vinglig på benen. Så glad jag var över att se han :) Nu är hela min familj samlade i tryggt förvar i lägenheten och denna oroliga kvinna kan gå och lägga sig lugn och fin.  Men herregud så många tankar som hinner spinna i huvudet under dom få minuterna. För såklart målar man upp värsta senariot :(
 
Sov gott!
 
Helt otroligt att granen som jag hade på mitt rum när jag var liten och som Ella numera har har samma ljusslinga då som nu! Kvalitet;)

Lördagskvällen börjar lida mot sitt slut. Jag har vikt tvätt och fixat med mina blommor, vad gör man annars en lördagskväll;)






Idag har vi varit på Hugos dop. Jättetrevligt :) Tyvärr var inte fröken Ella på humör i förmiddags så hon fick bli hemma med farmor, hade ju varit toppen om hon luftat sina lungor i kyrkan ;) Carina skulle på julfest klockan 4 så jag och A fick tacka för oss rätt tidigt så vi hann hem och hämta donnan. Andy stack till en kompis och titta på fotboll så jag och Ella har haft en mysig lördagskväll tillsammans. Hon är mycket gladare nu och har dessutom sovit en bra stund, det händer aldrig på dagen!
 
Imorgon tror jag faktiskt att vi ska ge oss ut på julgransjakt. Jag trodde inte Andy ville ha en så jag bestämde mig också för att skita i det men idag sa han att det är klart vi ska ha en gran :) Vi ska ju för första gången ha julen hemma i år. Mamma, pappa och Kim ska fira med oss här hemma. Vi går ner till Andys mamma o firar på dagen :)
 
Nej nu ska jag förbereda Ellas mat, hon är på väg att vakna och då är det bäst att vara redo :D
sämsta dagen på länge. Jag har skitont i huvudet så mycket skriker hon idag
.... ge mig styrka!
Igår på Lucia var Ella pepparkaksgumma. Men hur söt?! Jag kommer bli sån tosig mamma som klär ut min tjej så fort jag får tillfälle haha :)



Igår var jag en snabbis på väla. Köpte nya boxar att ha blöjor och krämer i, finfint:) Var även på barnenshus där hittade jag enfärgade dregglisar, ta 3 betala för 2, perfekt för dom går åt med en kräktjej:)





Min tjej är ju bara för duktig. Sovit ännu en hel natt. Sen att hon vill upp 5 är ju bara att gilla läget. Tur jag har inspelade program jag kan glo på:) Igår var vi hela kvällen hos Ellas farmor. Hon somnade där så när vi kom hem la jag bara över henne i sängen...perfekt!;)

Idag ska vi på babymassage sen efter det ska Ella vägas. Be en bön för en bra vikt!

Nu fortsätter Revenge!
De e sällan eller aldrig jag blir arg o skäller på folk men när jag suttit här i 1 1/2 timme o väntat börjar mitt tålamod ta slut. När jag dessutom får beskedet att dom inte kommer idag för dom har sjuka( har lämnat meddelande på min tele, eller INTE!) då brister det. Jag var inte så trevlig när jag berätta vad jag tycker och tänker. Men dom ska komma nästa vecka, nästa vecka!!! ska de ta 1 månad för att få en ny spis. HBGhem kan inte sänka vår hyra men de ska jag nog allt ringa nu o berätta att de ska dom jävlar i de göra. Jag kokar!!
"Vi kommer mellan 12-12,30" kan INGEN klockan?? Så fort ngn ska komma hem till en o fixa ska man behöva sitta o vänta. För jag har ju inget bättre för mig ändå?

Snart vaknar chefen, då har jag verkligen inte tid att ta emot dom..



Det är med blandade känslor jag kommit hem från mvc. Det var roligt att få träffa Louisa igen och få visa upp vår skatt. Det var också bra att bli besiktigad och få veta att allt läkt fint och ser ut som vanligt igen. Jag är trots allt sydd på 3 ställen
..det som gör att jag inte är så glad längre är att vi prata igenom när det är dags för nästa barn, att i min journal står det att jag kan föda vaginalt igen. Men ursäkta mig är det en jävla man som skrivit det??? En man som inte har en aning om hur man mår efter att ha spruckit i röven? Hur jävla ont man har, hur rädd man är för att det inte ska läka ihop okej, att man kanske ska få men för livet och gå runder och läcka! Man kan knappt gå, ännu mindre sitta ! Har den personen som skrivit det den minsta lilla aningen hur det känns?? Ska på återkontroll om ca 4 månader och där ska jag berätta precis hur jag känner. Får jag inte kejsarsnitt nästa gång så blir det nog ingen nästa gång heller. Aldrig i hela mitt liv att jag går igenom det igen, att må så jävla dålig efteråt!
Jag borde vara utvilad, har fått sova hela natten, men ändå sitter jag här och gäspar. Ella sover igen efter maten, på mig såklart så jag tittar på greys anatomy så länge:)

Min dag kunde inte starta bättre i alla fall. Går in för att väcka Ella, då ligger hon längst nere i sin säng med värsta smilet, smälter mitt hjärta? o ja, om de gör:)

Idag ska jag på återkontroll hos BM, besiktiga fiffi haha. Sen ska jag hem och ta emot vår nya ugn som äntligen kommer idag och i eftermiddag ska jag och Ella gå ner till hennes farmor o faster o hälsa på:)





Idag har jag varit hemma hos mamma och bakat lussekatter:) Åt även frukost där så det har varit en heldag med mammi. Ella sov hela natten men nu på dagen har det inte varit någon reda med sömnen. Hon har varit vaken nästan hela dagen och hon verkar inte va speciellt trött nu heller, då blir hon megagnällig ikväll. Nåja nu blir det mat o lite tvtittande:)





Barn är roliga. Ella ligger brevid mig o har värsta hickan santidigt som hon fiser o försöker sova haha. Jag tycker gott hon kan sova en stund nu så jag kan hoppa in i duschen. Idag ska vi till Blondy på fika:)







Jag la Ella i sängen för en kvart sen. Hon har redan bökat sig ner till nedanför kudden, på tvären. Söta unge..här har man gjort sig till o lagt en kudde som madrass:) Jaja hon får ligga så..bär jag upp henne så börjar hon bara om ändå:)

litta sömn till?:)
Vi ska vara på babymassage klockan 10. Eehm vi sitter i soffan inte ens halvklara. Ella är inte en så lätt madame idag. Vill bara ligga på mig o vila men innan hon kommer till ro är det ett himla bökande o skrikande. Svettig blir man av att ha en liten apunge på sig :)
 
Snart kommer Lollo hit på ett litet besök, kanske ska göra ve mig tills dess haha. Jag ska sen försöka ta mig ner till stan. Mått och Stephanie har fått sin lilla flicka Ellie så i eftermiddag ska vi nog upp och hälsa på dom så min lott blev att handla present :) 
 
Förresten sparar man ju sketamycke pengar på att veckohandla. Vi har aldrig haft så mycket kvar på kortet som vi har nu. Kan Helsingborgshem bara vara så jäävla snälla och komma hit med en ny ugn som vi beställde för 3 veckor sen så hade det ju varit great. Tur jag kom på det nu för nu ska jag ringa o skälla!
Jag har precis kommit hem från att ha varit på bio med Jessica, jättemysigt inte så ofta man är det:)

Mysigt väder ute..lite läskigt att köra i men det går bra när inte Ella är med.Hoppas dom skottar tills imorgon för i hela fridens namn ska jag annars kunna gå till babymassagen? Knappt man själv kan gå så med barnvagn kommer det knappast gå. Jaja de problemet tar vi imorgon, nu ska vi kolla solsidan:)



Idag tog jag och Ella en promenad ner till öob, willys och jysk. Köpte en ny huvudkudde till mig eftersom Ella numera har min ena som madrass:) Efter det blev jag sugen på en sallad från grafitti så jag körde ut till väla där jag såklart även köpte saker till Ellas rum, en medicinburk och ett servett"ställ" att ha tvättlappar i. Ser snyggare ut än när dom ligger i paketet.

Nu ska jag skala potatis för ikväll sKa vi äta "söndagsstek". Har aldrig gjort det så jag hoppas det blir gott:)













dom tre sista är det jag köpte på jabadabado :)
Idag har jag varit på jabadabados utförsäljning med Ida. Köpte bara en spann, vattenkanna och en sparbössa...mest för att dom var så söta:) Hade gärna köpt möbler oxå men har ingen plats i Ellas rum och det är ju inget hon behöver på länge:)

I eftermiddags kom Rebecka hem till oss..vi satt här ett tag sen åkte vi till maxi. Andy körde oss sen hem till henne där vi har haft en myskväll med middag, vin och x-factor:)
Ringde en taxi vid 10 i 11..20 minuter senare hade den fortfarande inte kommit så då var jag nära att gå till bussen i ren principsak. Dock fick jag svälja min stolthet o ringa igen..hade aldrig förlåtit mig själv om något hänt pga att jag ska vara suris.

Ella var pigg o gla när jag kom hem men Andy la henne i sin säng ändå..tog inte många minuter innan hon stängt sina ögon :)



fick denna bilden skickad av Andy...snacka om utslagen tjej:)
Jag kan ha kommit på knepet att få Ella att sova i egen säng utan att kräka ner sig totalt, hon får numera ligga på min huvudkudde! Två nätter har det funkat o vi får hoppas det fortsätter så:)

Idag ska vi på massage. Magen ska masseras idag, hoppas hon tycker om de lika mycket som sist. Efter massagen ska jag och Ida åka till Landskrona på en utförsäljning:)

Nej dags för mat för lillan..ha en bra dag!
haha ser nu att jag skrivit att Ella är 49cm
..såklart är hon 59! Hade varit illa om hon krympt på längden oxå;)

 
 Imorse gick jag och Ella till BVC för vägning och mätning. Hade inte allt för höga förhoppningar då hon sist hade gått upp ynka 2gram på 4 dagar. Hur glad blir man inte då när hon har gått upp 280gram på 2 veckor! Jag börja ju nästan böla haha. För er som har barn som går upp som dom ska kanske 280 gram låta lite men fatta så stort det är för Ellabus :) Så nu väger hon 4840gram och är 49cm lång :)
 
Efter att har varit där gick vi hem till Ida och Linnea. Vi åt en god lunch tillsammans som Ida kockade ihop. Vid 2 hämtade Ida hem Filip från dagis. Söta ungen är så glad för Ella. Han ville så gärna hålla henne och inte ens när hon kräkte på han brydde han sig. Han satt så fint och höll henne, jättenoga att hålla hennes huvud och skydda henne från lillasyster Linneas attacker , hon vill ju såklart också mysa :) Sen satt han där och lukta och pussa på henne. Söta Filip :)
 
Nu ikväll har jag pysslat lite. Har satt på NallePuh bokstäver på tråkiga IKEA backar...alltid något som piffar upp :)
 
Nu ska vi kolla "Berg flyttar in" sen blir det natti.
 
 
 
 
 
Nu är det såhär att jag kommer lösenordsskydda bloggen. Det känns inte bra att jag har många läsare och jag har inte en aning om vem som läser...jag lägger trots allt ut bilder på Ella. Om ni vill fortsätta läsa så får ni givetvis lösenordet:) Finns så många äckel i denna världen så nej det känns inte bra och jag vet att bla mamma har inte instagram o hon vill gärna se bilderna därför vill jag inte sluta blogga heller.

Så skriv här eller på f-book så får ni de:)








Idag har jag hunnit tvätta, städa toa och badrum samt lagat middag.Däremellan har jag matat och roat Ella. Ska inte säga för mycket men hon kräker betydligt mindre jämfört med innan så nu vågar man ju leka med henne:) Fina lilla tjejen, det händer så mycket för varje dag som går. Nu är hennes nya grej att suga på händerna
Jag lägger henne på mage för att öva lyfta på huvudet..hon ligger kvar platt och suger på handen, lata onge :)

Två nätter i rad har Ella och jag somnat på soffan, inatt ska hon bannemig ligga i egen säng:)
Jag har aldrig varit en sådan som klagat på produkter. Alltså om jag köper något som inte håller vad den lovar så slänger jag hellre än mailar eller ringer o har mig. Tills nu! Blöjor är dyrt och det går åt en hel del så när spännet går sönder när man håller på att spänna ihop blöjan på en missnöjd bebis, ja då blir jag minsann tokig! så nu har jag gjort mitt första klagomål någonsin till ett företag..hoppas det även var det sista:)

Inatt har jag och Ella sovit på soffan. Jag ställde inte klockan utan ville testa hur länge hon sover annars. Well hon åt 20,30 och somnade kort därpå och klockan 5 vaknade jag och fick väcka henne. Ungen kan sova men de går för många timmar, i alla fall nu när vikten är så knacklig så inatt ställs de en klocka igen:)

Idag ska jag stryka dukar ( så gammalt det låter) så jag äntligen blir klar med julandet..tror jag skiter i julgardiner i år.




Ellas fotavtryck är klara..lite skavanker här o där men fint ändå:)
Idag har jag varit på babymassage med Ella. Var riktigt trevligt faktiskt, vi masserade ben och fötter idag. I rummet hördes grymtande och stönande..dom små liven gillade det:) Ella var hur snäll som helst och började inte gråta förrän det var slut och vi skulle hem haha...fisen tyckte de var kul att titta på andra bebisar :)

Nu har min docka somnat så jag ska julpynta lite:)



Igår lämnade jag och Andy Ella på morgonen hemma hos mina föräldrar sen åkte vi två in till Köpenhamn. Vi hade en mysigt dag där, strosade på ströget, satt på någon pub och gick in i en och annan affär. Vid 9 på kvällen hämtade vi Ella igen och avslutade kvällen med lite spel hemma.
En perfekt avslutning på en perfekt dag!