Ella bönade och bad om att jag skulle bygga en koja till henne när vi kom hem idag. Jag försökte få henne till att vänta till andy kom hem men hon gav sig icke. Till sist övertala hon mig och vi satte igång..alltså denna koja! Så himla bra så man blir tårögd. Andy blev impad när man kom hem!  Ella med..hon berömde mig och sa " se mamma, du kunde ju". Den här kojan är alltså så himla bra att Ella till och med valt att sova där inatt. Det är bra betyg ;)

Lite överdrivet men imellanåt känns det som att jag skulle vilja fly från allt liv och all mänsklighet.  Mitt humör är inte att leka med för tillfället. Ena stunden bölar jag, för att i nästa sekund vara jätteglad och sen helt plötsligt skulle jag kunna slå sönder något. Mycket labil kvinna här. 

Idag har jag varit ledig. Jag lämnade Ella på påskfest i 1 1/2 timme i förmiddags. När jag hämtat hem henne igen släpa jag upp alla hennes gamla kläder från källaren och körde en rensning. Det har jag redan gjort en gång men denna gången var jag mindre kräsen så där blev lite neutralt till bebisen. Sen har jag dammsugat, tvättat, städat toan, lagat middag, diskat och lämnat o hämtat Ella på gympan. Om jag är totalt slut nu ? O yes! Nu kommer jag inte göra ett enda knop till idag. Det känns väldigt lockande att gå och lägga sig..men det kanske är lite väl tidigt haha. 
Denna påskafton firar vi lugnt och stilla hemma. Jag har bara varit iväg på små ärenden. Jag och Ella satt en stund på altanen och fångade solstrålar. Gud vad man längtar till riktig vårvärme nu. Och det är ju helt underbart att jag kommer vara ledig :)

 Vi är inte så pigga i denna familjen idag. Inte efter att en donna väckte oss kl 6 imorse. Hon somna vid 10 igår hos mina föräldrar och vi kom väl i säng vid 23.30...vad ska hon uppe och göra så tidigt på morgonen? Så nu på eftermiddagen har alla sovit middag en stund. Vi väntar just nu på att grillen ska startas och att potatisgratängen ska bli klar. 

Dagarna går. Ryggen ömmar och humöret sviktar. Jag har köpt ett stödbälte som stabiliserar ryggen och jag tycker att det hjälper på jobbet. 
Humöret ja..jag är trött. Jag vill helst va helt själv vilket jag aldrig är. Antingen jobbar jag eller har jag en unge som hänger efter mig konstant. Hennes ljudnivå kan ge vem som helst tinnitus. 
Älskar när det blir kväll och jag får gå och lägga mig. Gärna klockan 20.00...på helgen offrar jag mig och är uppe lite till. Kanske till 22 till och med om det vill sig riktigt väl. 

Jag kör på i samma tempo som jag alltid gör. Jag storhandlar, konkar på påsar, dammsugar, tvättar, bäddat rent...ja allt som man alltid gör. Oftast med resultatet att jag blir helt slut och får lida av ryggvärk resten av dagen. Men dagen efter är jag igång igen så jag lär mig uppenbarligen inte. 

Jag har 2 veckor kvar att jobba. Jag har bett om att få röra mig lite mer på jobb och kombinationen att dom sätter mig på mer rotation och stödbältet gör att jag faktiskt tror att jag kommer klara dessa 2 veckorna bra. Från att vara väääldigt nära på att gå och få sjukskrivning till att känna hopp :)

Nä idag är jag lite deppig känner jag. Jag är trött. Mer ord än så behövs inte. Varit vaken sen 05.30..Andy har jobbat så ingen chans till vila och om en timme ska vi iväg på påskfirande. Det blir nog bra detta. 


Såhär bekymrad såg Ella ut när hon titta på lejonkungen innan idag. Sekunderna efter att jag tagit detta fotot dog Simbas pappa och vi fick en ledsen Ella här hemma. Så söt..hon är som sin mamma när det kommer till sorgliga saker på tvn :)

En glad Ellabellabus påväg till sin gympa. Jag förstår inte föräldrar som jobbar heltid och som  låter sina ungar ha mer än 1 aktivitet i veckan. Hur dom orkar alltså. Jag jobbar inte heltid så idag sluta jag 3..men därefter är det stressigt. Det ska hämtas på dagis, som tar sin lilla tid och därefter ska man stressa hem och laga middag och gärna hinna äta den också innan det är dags att gå till gympan som ligger 3 minuters gångväg härifrån. 

På tal om dagis .Idag hade Ella blivit intervjuad. Hon hade svarat på ett antal frågor och svaren var så roliga! Enligt Ella heter jag Linda och är 5år. Jag ser ut som Ella. Jag jobbar på maxi och jag tycker om att jobba och att titta på tv när hon sover ( det ena påståendet var ju sant men det där med att jag tycker om att jobba kan man ju disskutera) 
Hennes pappa heter Andreas och han har svart hår men ser ut som Ella. O så är han 8år. Han jobbar som snickare, så han har verktyg och bygger små hus. Han tycker om att va hemma och titta på vuxenprogram  ( hahaha det där lät ju nått ) 

Barn är ju för härliga! 

Mina planer för dagen var:
✔ gå till biblioteket 
✔ åka och handla
✔ påskpyssla 
 ✔ så tomater

Vad vi gjort idag...handlat! Sjukt tempo i denna familjen. Ella vägra biblioteket och tyckte att vi kunde ta det senare, nu har det stängt så det blev inget med det idag. Jag vet inte hur klockan redan kan va 20 över 3..var tog dessa timmarna  vägen? Nåja det är ju inte försent för dom andra punkterna men i vårt tempo kan man inte räkna med att något mer blir gjort idag :)


Man är ju medveten om att det funkar såhär men ändå är det fruktansvärt tråkigt. Jag pratar om det jobbiga med att vara gravid. Dom här sista veckorna suger verkligen musten ur en. Jag har så in i helsikes ont i ryggen. Ländryggen när jag är uppe och går och hela ryggen när jag sitter, står, ligger. Inatt vakna jag av att smärtan pulsera ner i låren. Inte så trevligt. Jag kan inte i ord beskriva så jobbigt jag tycker det är att jobba. Jag lider rent ut sagt. Jag går dit och kämpar på och när klockan slagit hemgång så är jag så glad att jag lyckats ta mig igenom ännu en dag.

Känslan av att tycka att livet är pest när man ser att skosnöret gått upp på skorna, när man tappar en sak på golvet ( helst vill man låtsas som ingenting och skita i att ta upp saken) eller när man vaknar på natten, antingen av att magsyran är på väg upp i munnen eller av att vaden krampar! Känslan av att vilja sova dygnet runt och att vilja kapa av fötterna så den där dunkande smärtan försvinner  Nä den där mittenperioden är rätt mysig att vara gravid men nu är det inte så mys kroppsligt. Det är dock mys att börja så smått att tvätta bebiskläder och sängkläder. Att känna att den lilla krabaten lever och härjar i magen ❤

Ella var precis uppe och drack vatten. Hon titta på mig när jag pustade hävde mig upp ur soffan 
-mamma har du ont?
-ja jag har lite ont i ryggen
- vi kan pussas så kanske det inte gör så ont längre

O så gav hon mig världens goaste puss, älskade lilla hjärta❤  Ella kommer bli en superstorasyster, det är jag säker på.


Jag, mamma och Ella åkte till Ullared idag. Det var jättekul men det kan vara så att jag gick en aning bananas. Lite bananas som i liiite ångest för alla pengar jag slösa. 
Men jag fick ihop en hel drös med bra saker..en hel del onödiga också men det tillhör ju ;) 

Nu är jag dödstrött och min rygg dödar mig. Igår var jag nära på att böla i kassan så ont jag har. Den här dagen gjorde nog inte den bättre tyvärr. 
När det man absolut inte förväntar sig händer: 
Ella sitter och äter popcorn och chips..Andy säger till henne att hon ska sitta still då blir ungen vansinnig och säger med en mycket arg och bestämd röst
-JAG VILL FAKTISKT GÅ OCH LÄGGA MIG FÖR JAG ÄR TRÖTT!!

Haha jag och Andy bara titta på varandra frågande. Givetvis hjärtat får du göra det. Så vi borsta tänderna och tog på pyjamas sen la hon sig. Vad fan hände där??
Detta har verkligen varit en bra helg. En lugn och fin sådan. 
I fredags var det jag och min Ellafjälla hela dagen. Vi gick till en lekplats där hon lekte loss och jag satt och njöt i solen, längtar rätt myclet till våren nu! Efter det tog vi oss ner till jordbodalen för att mata ankorna och gick sen till ännu en lekplats. Det hela avslutades lite dramatiskt med att Ella fastnade i lera och ramlade i det där. Hon var inte grann efter det haha. Tur det var slutet på lekstunden för annars hade det katastrof. Det blev det visserligen i hennes värld ändå men det var ju det lilla :)

I lördags var vi på bio med Sjöbbe och Alice. Jättemysigt..vi åt först på max sen såg vi zootropolis. Ella var såå lycklig över att vara på bio, det var första gången för henne så i början satt hon bara och log. Den var dock lite lång för henne för i slutet kröp det i kroppen på henne men det gick bra ändå :) 

Tyvärr hände en olycka innan bio då jag blev påbackad så nu är det ett jävla jobb med försäkringspapper och skit. 

Idag har jag och Ella varit hemma hos mamma och pappa. När vi kom hem höll Andy på med storstädning, inte helt dumt att slippa det ;) 

Precis hemkommen från barnmorskan. Allt ser bra ut. Det är fina hjärtljud, bra blodtryck och magen växer som den ska. Jag upplever att jag har en rätt liten mage denna gången. Var nog rätt "liten" med Ella också för den delen men denna gången känns den annorlunda. Magmåttet ligger i alla fall mitt på kurvan så den växer och gror som den ska. Bebisen ligger med rumpan uppåt, ingen aning om den börjar dra sig neråt. Ella fixera sig aldrig så det är inget som jag bryr mig om ...den kommer ut i vilket fall som helst :) exakt 2 månader kvar idag om den är punktlig. Och exakt 1 månad kvar att jobba wohoo!!  Så najs! Kanske sätter vi upp sängen till helgen. Jag behöver nog något som gör det mer verkligt. Såklart är det verkligt för magen växer och där är en unge i den som flyger till höger och vänster men denna gången hänger den bara med. Tänker inte speciellt mycket på det om dagarna..men såklart är längtan stor!

Jag har legat hela denna veckan i influensa. Det började i lördagskväll då jag blev dålig i feber som höll i sig någon dag. Nu har jag "bara" hostan och nästäppa kvar. Kände mig mycket bättre imorse men jag vet inte, jag känner mig inte bra nu. Jag inbillar mig att jag har svårt för att andas och vet inte om det är så att jag andas tungt eller om det är jag själv som gör det bara för att slippa hosta. Kan mycket väl vara det sistnämnda, det gör så förbannat ont i bröstkorgen när jag hostar så jag förstår om jag omedvetet tar mindre andetag för att slippa. 

Jag har Ella hemma från dagis eftersom hon också har hosta. Dom senaste 2 dagarna känns det som att vi bråkar konstant. Jag orkar inte tjafsa med henne dygnet runt och hon i sin tur gapar att hon inte orkar höra mig tjata hela tiden. Så det är en härlig balans här hemma.