Jag känner nu att vi kanske borde ha kollat kön på bebisen. Eller det hade i alla fall gjort allt lite lättare. Ella är nämligen så inställd på flicka att jag tror hon blir besviken om det kommer en pojke. Fastän vi säger till henne att det mycket väl kan vara en pojke så ger hon sig inte. Lika lite som hon ger sig med vad hon ska heta. Isabella går inte att rubba. Ella till och med säger " jag kommer kalla bebisen för Isabella i alla fall" haha..det är ju lite gulligt men det kan ju bli lite problematiskt detta. 

Det är lustigt hur man kan uppfatta saker genom tex instagram. En på jobb sa till mig
-konstigt att hon inte vill ha en pojke, Ella är väl rätt pojkig av sig? Det ser ut så på bilderna. 

Det är så långt ifrån man kan komma hur Ella är. Hon är superflickig..hade hon fått välja hade hennes garderob bara bestått av klänningar, gärna rosa eller lila. Hon leker mest med flickor, ser aldrig att hon leker med pojkar när jag hämtar henne på förskolan. Hon vill gärna ha fläta eller någon form av uppsatt hår och ska det vara nersläppt så måste där va en klämma i. Försöker jag köpa byxor till henne med tex en grön sömm så blir det tvärstopp..för det anser hon är pojkbyxor :) 

  
Då gick vi in i ännu en ny vecka. Om bebisen kommer som uträknat är det bara 10 veckor kvar! 
Jag fortsätter med mitt äckliga citronvatten varje morgon och håller tummarna att halsbrännan ska hålla sig borta men nej. Igår fick jag komplettera med 3 samarinomgångar och 1 omeprazol. De e najs! Jaja det kunde varit värre. Jag mår illa lite då och då och får, om jag hållt igång mycket, ont i nedre delen av ryggen. 
Jag sover väldigt bra på nätterna, tack och lov. Jag har gått upp totalt 5kg. 


Min vackra Ella ❤

Min halsbränna, som jag tyckt varit helt okej, har tyvärr på sistonde eskalerat. Mina omeprazol hjälper inte mycket så jag får kombinera en pilla och sen under dagen dricka samarin. 
Nu har jag läst om ljummet citronvatten på morgonen. Inte nog med att det ska stimulera tarmarna ( kan behövas det med så här i gravidtider), göra hyn finare och en massa andra saker det ska dessutom lindra halsbränna. Ja det tåget måste jag bara hoppa på och prova. Jag är villig att prova allt bara jag slipper detta. Så nu är första koppen drucken. Kan inte påstå att jag njöt men att dricka saker är inte i min värld så farligt. Det är bara att göra det snabbt och lätt. Får man ner en äcklig shot kl 3 på natten ska man väl få ner lite ljummet citronvatten också ;)
Idag är en sådan dag då jag absolut inte vill eller har ork att köra till jobb. Jag känner mig rätt sliten idag. Har svårt att sitta stilla för det kryper i kroppen på mig och jag mår illa. Har sovit middag 1timme men skulle nog kunna sova 7 till. 
Men kämpa på Håkansson!! Detta fixar jag....

Herregud vad veckorna springer iväg. Det är med blandade känslor. Såklart är det önskvärt att det ska gå snabbt så vi får träffa vår bebis men samtidigt så är detta sista gången jag är gravid och Ellas ålder springer också iväg! 

Jag mår fortfarande bra. Jag mår nästan oförskämt bra faktiskt. Jag har inga speciella krämpor än så länge, orkar med jobbet och livspusslet överlag. Är hyfsat pigg om dagarna, visst är jag trött på kvällarna men det beror nog snarare på att jag har en morgonpigg dotter ;) 

Denna bebisen är väldigt livlig. Jag tror den gör kullerbyttor så fort den får chansen för det känns minsann som att den är överallt. 
Ella var väldigt väldigt lugn i magen men har alltid varit väldigt livlig ändå sen hon såg dagens ljus. Så kanske blir denna tvärtom. Vi kan ju hoppas att den tar efter Ella och sover hela nätter i alla fall ;)


Denna helgen går i princip ut på att ta det lugnt och på att försöka få Ella blöjfri. Båda sakerna går väldigt bra. Lugnt och skönt och Ella springer och kissar på pottan utan att man måste påminna henne. 
Jag och Ella tog dock en runda till stan i förmiddags. Vi köpte en vårjacka till henne, klistermärken som hon kan sätta på sitt kissochbajs papper och en tröja. Jag tror alltid att vi ska ha det så mysigt när vi gör en sådan sak men det blir inte så mysigt utan snarare stressigt. Ella springer och gömmer sig under klädställningar i affärerna så jag inte har en aning om var hon är, jag får asa henne efter mig för annars strejkar hon gärna och stannar stup i kvarten. 
Vi avslutade vår stanrunda med att gå in på HD's öppnahus där Ella fick ett ballongdjur så blev hon nöjd och glad ;)

Jag har försökt ge mig på att klippa Ella idag. Det började bra med att jag direkt ( hann inte ens ta ett klipp i håret) klippte mig i fingret haha. Sen satt hon inte rakt en sekund så helt ärligt vet jag inte hur detta blev. Jag vet att jag klippt alldeles för lite och förmodligen är det helt snett också. Jag blev så irriterad så jag fick lägga ner det, får nog ta tag i det imorgon igen. 







Imorse var jag hos barnmorskan för att göra glukosbelastningen. Jag tycker inte att det är så farligt att göra..jag var mest glad över att få något att dricka! Det var inte så trevligt att vakna snustorr i munnen i morse ( hata denna nästäppa!!) Och inte få ta ett glas vatten, så som sagt jag var väldigt glad över att få något att dricka, skitsamma hur det smakade haha.
Mina värden var i alla fall bra så det var ju skönt. Allt annat är bra också..borde få upp mina järnvärden och det hade jag säkert fått om jag inte slarvat så förbaskat med järntabletterna. 

Mår i övrigt bra. Vissa dagar är bra, vissa är sämre men överlag måste jag säga att jag mår bra. Jag är konstant täppt i näsan, jag har lite halsbränna, inte alls som när jag vänta Ella, men den kommer och går så helt befriad är jag inte. Jag har hitintills gått upp 4kg och är än så länge inte ett dugg svullen i varken ben eller fötter! 

Vi vet inte denna gång heller vilket kön det blir. Vissa dagar är jag stensäker på att det är en flicka,vissa dagar en pojke. Det återstår att se ;)


Hur trött blir man inte på sig själv ibland ? Jag blir väldigt trött på mig själv när jag stämplar in på jobb och upptäcker att jag är en timme för tidig. Vad som gör mig ännu tröttare är att det är andra gången det händer just denna onsdagen. När ska jag lära mig att titta på mitt schema kvällen innan? Idag hade jag turen att få börja jobba direkt...Förra gången fick jag sitta en timme i fikarummet och vänta in tiden haha. 

Undra vad dom tänker på dagis, myglaren som lämnar sin unge en timme tidigare ;)

Nu ligger jag nerbäddad. Jag är dödstrött, jag skiter i om jag är osocial mot Andy, jag orkar inte kämpa emot mer. 
Min favorittid på dygnet har kommit och den ska jag njuta av till fullo. GODNATT 💕

Igår fick jag frågan "hur mår du?", jag kunde utan minsta tvekan svara att jag mår väldigt bra, jag känner mig pigg!
Idag om jag hade fått frågan hade jag svarat : Jag mår bra men jag är totalt slut i kroppen. Jag har ont i mina ben, så fort jag sitter ner får jag dessutom kryp i dom. Jag har ont i höfterna och ryggen och det känns som att jag bär runt på en heffaklump. Jag har dessutom, som jag visserligen haft ett tag, halsbränna som mina piller inte tar så nu får jag kombinera omeprazol och samarin. 
Så idag har jag alltså en mindre bra dag. Jag hoppas att imorgon kan jag åter igen svara jag mår bra och känner mig pigg i kroppen.

O så har vi det här med humöret. Det är jobbigt just nu. Jag tänder till på alla cylindrar så fort något går emot mig. Jag vet inte hur många gånger om dagen som jag skäller och gapar på Ella vilket får mig att få fruktansvärt dåligt samvete för jag vet att i 4 av 5 fall så överreagerar jag kraftigt. Hon är mitt allt och jag vill inte att hon ska tycka att hennes mamma är ett monster. Så jag kompenserar henne med massa massa kärlek och pussar och kramar.

Idag var vi hos mamma en sväng. Mamma hade hittat spel som jag hade när jag var liten och dom tyckte verkligen Ella om :) Hamburgarspelet och mixmax. Mysigt när vi kan sitta ner lite och spela ett tag. Jag ritar mycket med henne men det slutat alltid med att jag sitter kvar själv och ritar för Ella tröttnar. Hon vill hellre leka mamma, pappa barn men där går minsjäl min gräns. Så jag hoppas att detta kan bli nya grejen :)